Охендовський заявляє про «безпрецедентний» тиск на ЦВК

Охендовський заявляє про «безпрецедентний» тиск на ЦВК

Укрінформ
Голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський заявляє про безпрецедентний тиск на членів ЦВК з боку низки партій і організацій.

Про це він сказав на брифінгу в п'ятницю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Від імені Центральної виборчої комісії я хотів би висловити рішучий протест проти того безпрецедентного тиску, якого зараз зазнає Центральна виборча комісія з боку представників окремих політичних сил, деяких так званих організацій громадянського суспільства під час підготовки і проведення місцевих виборів 2015 року», - наголосив Охендовський.

Він підкреслив, що у своїй діяльності ЦВК дотримується «послідовної законної позиції», а законність рішень комісії підтверджувалася неодноразово численними рішеннями судів під час виборчого процесу.

Голова Центрвиборчкому зауважив, що в березні минулого року не за пропозицією ЦВК було внесено зміни до чинного законодавства, згідно з якими члени ЦВК мають виконувати свої обов'язки до моменту призначення нових членів, навіть якщо термін їх повноважень уже сплив.

«У нас як тільки вибори, в усьому винна ЦВК. Це не так... Я розумію окремих політиків, які мають схильність безпідставно звинувачувати Центральну виборчу комісію у всьому, що відбувається на виборах, але, передусім моя порада - погляньте в дзеркало, тому що в територіальних виборчих комісіях працюють люди, номіновані вашими політичними силами», - додав Охендовський.

Крім того, він закликав парламентаріїв: «Якщо не подобається дехто з членів Центральної виборчої комісії - зараз звільняйте, звільняйте невідкладно» - і нагадав, що за невиконання службових обов'язків члена ЦВК передбачено кримінальну відповідальність.

Нагадаємо, раніше стало відомо про те, що заступник голови Центральної виборчої комісії Жанна Усенко-Чорна оголосила голодування. За її словами, акція триватиме доти, доки Президент і Рада не ухвалять рішення про ротацію членів ЦВК.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-