Шокін звинуватив МЗС у підриві авторитету держорганів - ЗМІ

Шокін звинуватив МЗС у підриві авторитету держорганів - ЗМІ

Укрінформ
Міністерство закордонних справ підтверджує, що генеральний прокурор Віктор Шокін надсилав до них лист з погрозами порушити кримінальне провадження проти посадовців МЗС.

Копії документів, які не містять грифів обмеженого доступу "Європейська правда" отримала через запит про надання публічної інформації, який надіслала відомству у минулу п’ятницю.

Варто зазначити, що ідентичний запит був спрямований на адресу генеральної прокуратури, але там не виконали вимоги закону "Про доступ о публічної інформації" і наразі не надали жодної відповіді на запит.

Як повідомляла "Європейська правда", лист Шокіна на ім’я міністра Павла Клімкіна, був надісланий через дії МЗС на виконання Плану дій візової лібералізації з Євросоюзом.

Як свідчить документ, наданий МЗС, Шокін впевнений що міністерство діє "не з метою виконання Плану дій щодо лібералізації візового режиму, а спрямоване на дискредитацію органів державної влади та конкурсу на зайняття адміністративних посад в Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі".

У своєму листі Шокін стверджує що у діях МЗС "вбачаються ознаки правопорушення, спрямованого на підрив авторитету органів державної влади", і інформує по те, що ГПУ має намір "прийняття рішення про наявність в їх (працівників МЗС) діях складу кримінальних правопорушень".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-