Клімкін заперечує конфлікт з ГПУ

Клімкін заперечує конфлікт з ГПУ

Укрінформ
Міністр закордонних справ Павло Клімкін заперечує, що у нього є конфлікти з Генеральною прокуратурою України.

Про це він заявив у вівторок під час спільної прес-конференції з міністром закордонних справ Італії Паоло Джентілоні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У нас з Генеральною прокуратурою немає жодного конфлікту", - запевнив Клімкін.

Він нагадав, що антикорупційний прокурор має бути обраний до 1 грудня, а запуск роботи Національного антикорупційного бюро України має бути направлений не тільки на отримання безвізового режиму з ЄС, а в цілому на процес реформування України.

Раніше у ЗМІ з'явилася інформація, що генеральний прокурор Віктор Шокін начебто категорично відмовився виконувати пункти Плану дій з візової лібералізації, які стосуються ГПУ. Крім того, Шокін нібито погрожував розпочати прокурорську перевірку діяльності МЗС, в діях якого вбачаються "ознаки правопорушення, спрямованого на підрив авторитету органу державної влади".

Причиною став захист очыльником ГПУ чотирьох прокурорів, яких Шокін призначив у комісію, що повинна була вибрати кандидатури на адміністративні посади в антикорупційну прокуратуру.

21 жовтня голова підрозділу з питань "Східного партнерства" Зовнішньої служби ЄС Дірк Шубель повідомив, що на виконання Плану дій щодо лібералізації візового режиму з ЄС в України залишилося два тижні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-