Порошенко: Останні безвізові закони проголосують у листопаді

Порошенко: Останні безвізові закони проголосують у листопаді

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко в черговий раз наголосив, що наразі не існує жодних політичних перепон для запровадження безвізового режиму з ЄС, залишилися лише технічні питання.

Про це він заявив під час спільної прес-конференції з Президентом Латвійської Республіки Раймондсом Вейонісом, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Немає політичних перепон для запровадження безвізового режиму з ЄС для України. Політичне рішення вже було прийнято, залишилися лише технічні питання, що зазначені у Плані дій щодо безвізового режиму», - сказав Порошенко.

За його словами, оціночна місія ЄС щодо запровадження безвізового режиму щойно завершила в Україні свою роботу, і вона підтвердила, що з більшості питань Україна продемонструвала значний прогрес.

«Зараз нам залишається кілька тижнів, і я можу сказати, що на початку листопада у нас відбудеться особливе засідання парламенту, на якому мають бути проголосовані останні закони, необхідні для введення безвізового режиму», - підкреслив Президент.

Зокрема, він зауважив, що наразі Україна призначає незалежного антикорупційного прокурора, на цю посаду уже зареєструвалося понад 300 кандидатів. Порошенко також запевнив, що процедура його призначення буде абсолютно прозорою.

У свою чергу Президент Латвії Раймондс Вейоніс наголосив, що його країна всебічно сприяє  запровадженню безвізового режиму з ЄС для України, однак, Україна має самостійно виконати усі покладені на неї умови, а саме - реформування державних органів та деякі питання боротьби з корупцією.

«Україна вже багато чого досягла на цьому шляху», - резюмував Вейоніс.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-