Президент Латвії: Ми ніколи не визнаємо анексію Криму

Президент Латвії: Ми ніколи не визнаємо анексію Криму

Укрінформ
Латвія ніколи не визнає анексію Криму Росією і завжди підтримуватиме Україну.

Про це президент Латвійської Республіки Раймондс Вейоніс заявив під час зустрічі з Президентом України Петром Порошенком, повідомляє прес-служба Глави держави.

"Латвія ніколи не визнає анексію Криму і завжди підтримуватиме Україну", - сказав Вейоніс.

Він наголосив на неприпустимості порушення міжнародного права з боку Росії, а також підкреслив, що ЄС чітко стоїть на позиції підтримки незалежності та територіальної цілісності України і необхідності дотримання міжнародного права та санкцій щодо тих, хто його порушує.

У свою чергу Порошенко подякував Латвії за активну роль та підтримку євроінтеграції України і чітку проукраїнську позицію у питанні захисту незалежності та територіальної цілісності України. Він також висловив подяку за підтримку Латвією України під час сесії Генасамблеї ООН та голосування за надання Україні статусу непостійного члена Ради Безпеки ООН.

Візит Президента Латвії розпочався з офіційної церемонії зустрічі на ганку перед Адміністрацією Президента України, в якому взяли участь воїни почесної варти та пролунали гімни обох країн.

Нагадаємо, п'ятий президент Латвії Раймондс Вейоніс склав присягу у липні цього року. До обрання на найвищу посаду Латвії був міністром оборони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-