"Свободівець" Сиротюк може провести в СІЗО ще 4 місяці

Укрінформ
Печерський районний суд відмовився задовольнити клопотання захисника "свободівця" Юрія Сиротюка про зміну запобіжного заходу.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У задоволенні клопотання сторони захисту про зміну запобіжного засобу відмовити", - сказала слідчий суддя Світлана Шапутько.

Адвокат Олександр Свиридовський просив у суду дозволити взяти Сиротюка на поруки. Він зазначив, що за екс-нардепа поручився 31 народний депутат. "Юрій Сиротюк залишається під вартою до 9 листопада. Коли оголосять повне рішення, то ми подамо скаргу до Апеляційного суду", - заявив Свиридовський.

Він додав, що прокурор і слідчі готують нове клопотання про продовження утримання Сиротюка в СІЗО ще на чотири місяці.

"Сьогодні вони вручили мені копію, а після цього, я так розумію, подадуть звернення до суду. І ми знову будемо заперечувати в першій інстанції продовження арешту Сиротюка", - сказав адвокат.

Зазначимо, що у вівторок Печерський райсуд розгляне клопотання прокуратури щодо продовження цілодобового домашнього арешту ще одному екс-нардепу ВО "Свобода" Ігорю Сабію. Засідання заплановано на 9.30.

Як повідомлялось, 11-го вересня суд заарештував Сиротюка на два місяці. Згодом було взято під домашній арешт голову Київської обласної організації "Свободи" Сабія. Серед низки інших "свободівців" Сиротюка і Сабія підозрюють в організації заворушень під парламентом 31 серпня. Тоді від вибуху гранати загинуло чотири нацгвардійці, ще приблизно 150 людей було поранено.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-