Опора назвала найтиповіші порушення в день виборів

Опора назвала найтиповіші порушення в день виборів

Укрінформ
За попередніми висновками Громадянської мережі "Опора", місцеві вибори в Україні відбулись з порушеннями низки виборчих стандартів та належної практики організації і проведення, але вони не вплинули на результат.

Про це заявила на прес-конференції координатор парламентських і виборчих програм Опори Ольга Айвазовська, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Найтиповішими порушеннями дня голосування стали стали спроба видачі бюлетенів без документа, що посвідчує особу, порушення таємниці голосування -  інциденти були зафіксовані на 7,5% виборчих дільниць в межах України; факти фотографування бюлетнів були зафіксовані на 1,9% виборчих дільниць" - сказала Айвазовська.

За її словами, у цілому протягом дня виборів спостерігачі фіксували незначні порушення на 24,1% виборчих дільниць у межах України. Більш вагомі порушення мали місце на 2,3% виборчих дільниць по всій країні.

Найсерйозніші порушення зафіксовано на 2,1% дільниць Дніпропетровська та 1,9% дільниць Одеси.

Водночас представник Опори зазначила, що зафіксовані зловживання не мали спланованого й системного характеру, хоч і були типовими для різних регіонів і рівнів місцевих виборів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-