Вибори у Маріуполі мають відбутися до кінця року - Порошенко

Вибори у Маріуполі мають відбутися до кінця року - Порошенко

Укрінформ
Президент Петро Порошенко звернеться до Верховної Ради і ЦВК щодо внесення змін до законодавства, аби вибори у Маріуполі, які сьогодні там не змогли розпочатися, усе ж відбулися найближчим часом.

Про це він заявив після голосування на виборчій дільниці у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Щойно я говорив з головою обласної державної адміністрації Павлом Жебрівським. Він мені доповів, що у Донецькій і Луганській областях жодних порушень немає, вибори проходять і явка достатньо висока. Разом з тим, ситуація по Маріуполю, я вважаю, категорично неприйнятна. Я із самого початку наголошував на необхідності проведення виборів у Маріуполі, і той факт, коли, за моєю інформацією, там готувалися ті чи інші фальсифікації, ми цього допустити не можемо. Я чекаю політичну оцінку політичних сил і звертаюся до Верховної Ради і до Центральної виборчої комісії негайно відреагувати на це. Верховній Раді на найближчому засіданні має прийняти зміни до законодавства, які дозволять найближчим часом вибори у Маріуполі все-таки провести", - сказав Порошенко.

Президент також дав доручення правоохоронним органам ретельно розслідувати причини, з яких вибори у Маріуполі опинилися під загрозою зриву, тож найближчим часом він чекає публічного звіту від МВС.

Глава держави наголосив: вибори у Маріуполі необхідні і мають бути проведені у цьому році: "Це є обличчя України, і ми маємо світові продемонструвати, що Україна є вільна і демократична держава. І ми боремося за те, аби проведення виборів відповідало найкращим світовим стандартам".

Порошенко також зауважив, що місцеві вибори, крім Маріуполя, не розпочалися ще в одному районному центрі. "Іншої інформації про ті чи інші перешкоди виборчого процесу в мене немає. У решті країни вибори відбуваються спокійно", - резюмував глава держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-