КСУ продовжив розгляд закону про люстрацію

КСУ продовжив розгляд закону про люстрацію

Укрінформ
Конституційний суд України продовжив у формі усного слухання розгляд провадження стосовно конституційності Закону «Про очищення влади».

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Кворум для проведення засідання є. Оголошую про продовження пленарного засідання у справі щодо конституційності Закону  «Про очищення влади», - оголосив голова суду Юрій Баулін.

На засіданні присутні представники суб'єктів конституційного подання Юрій Мірошніченко та Василь Німченко, які виступають від 47 народних депутатів, а також суддя Верховного Суду України Олександр Волков. Представником від Верховної Ради є один з авторів законопроекту Єгор Соболєв, від Кабміну - директор департаменту з питань люстрації Мін'юсту Тетяна Козаченко.

Нагадаємо, закон про очищення влади набув чинності у жовтні 2014 року. 

До КСУ надійшло два подання від Верховного Суду та одне подання від 47 народних депутатів щодо конституційності деяких положень закону про очищення влади.

Згодом КСУ об'єднав три подання в одне провадження. 16 квітня цього року відбулися відкритті слухання КСУ у даному провадженні, які в той же день були перенесені на невизначений термін у зв'язку з тим, що на розгляд до Верховної Ради були подані зміни до закону, які враховували критику Венеціанської комісії та суб'єктів подання до КСУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-