Путін переконаний, що це Україна не виконує Мінські угоди

Путін переконаний, що це Україна не виконує Мінські угоди

Укрінформ
Керівник РФ стверджує, що Україна не виконує Мінські угоди, а конфлікт у Донбасі не вдасться врегулювати без участі ЄС і США.

Про це на засіданні Міжнародного дискусійного клубу "Валдай" у Сочі заявив керівник Росії Володимир Путін, пише ИТАР-ТАСС.

"Марно безкінечно звинувачувати Росію в тому, що вона не виконує або не спонукає (терррористов в Донбасі - ред.) до виконання Мінських угод, якщо ключові положення Мінських угод не виконуються київською владою. А вони київською владою не виконуються", - сказав Путін.

Керівник РФ також визнав, що без участі ЄС і США конфлікт в Донбасі врегулювати не вдасться.

"Без участі Європи, і без участі США врегулювати ситуацію навряд чи вдасться", - сказав він.

При цьому Путін зазначив, що ніякого іншого шляху, крім виконання Мінських домовленостей для вирішення конфлікту в Донбасі не існує, "якщо ми хочемо досягти тривалого миру на сході України і відновлення територіальної цілісності країни".

Нагадаємо: раніше українська розвідка виявила російські артилерійські системи в районі трьох окупованих міст Луганської та Донецької областей. Це - пряме порушення мінських домовленостей Росією, які передбачають відведення озброєнь в Донбасі.

Крім того, всупереч заявам про відвід техніки, росіяни лише накопичують війська на приморському напрямку.

Не відбувається і виведення військ РФ з України. У Генштабі повідомили, що росіяни проводять ротацію - скільки переходить кордон у бік РФ, стільки ж повертається назад.

Фото: РИА Новости

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-