У Маріуполі передрукують 12 тисяч бюлетенів

У Маріуполі передрукують 12 тисяч бюлетенів

Укрінформ
Маріупольська міська територіальна виборча комісія (ТВК) прийняла рішення передрукувати 12 тисяч бюлетенів, в яких було виявлено помилки.

Про це в четвер повідомили в Донецькій обласній організації ВГО «Комітет виборців України» із посиланням на свого спостерігача, який проводить громадське спостереження за місцевими виборами у рамках загальнонаціональної кампанії Цивільної мережі ОПОРА. 

«Сьогодні Маріупольська міська ТВК прийняла рішення передрукувати 12 тисяч бюлетенів, в яких було виявлено помилки, - у бюлетені не були внесені кандидати від політичних партій «Наш край» і «Молодь до влади», - сказано в повідомленні.

За словами спостерігача, більшість членів комісії поїхали в друкарню газети «Приазовский рабочий», де вони планують стежити за процесом знищення зіпсованих бюлетенів. Інші члени комісії і деякі кандидати в депутати, які зібралися в залі засідань комісії, вигнали всіх з приміщення, мотивуючи це тим, що оскільки це не є засіданням комісії, то журналісти і спостерігачі не можуть бути присутніми. Наступне засідання комісії заплановане на п'ятницю, 23 жовтня.

У КВУ пояснили, що в частині 3 статті 75 Закону України «Про місцеві вибори» зазначається, що «технічні відходи, поліграфічний брак, виборчі бюлетені, в яких за рішенням територіальної виборчої комісії виявлено помилки, а також друкарські форми знищуються поліграфічним підприємством в порядку і в терміни, визначені умовами договору про виготовлення виборчих бюлетенів, про що складається акт у двох примірниках». 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-