У Мін'юсті нагадали: 7 суддів КСУ приклали руку до «Конституції під Януковича»

У Мін'юсті нагадали: 7 суддів КСУ приклали руку до «Конституції під Януковича»

Укрінформ
Рішення Конституційного суду у справі щодо відповідності закону про очищення влади Конституції України не може бути прозорим, об'єктивним та неупередженим. 

Про це на брифінгу в Кабміні заявила директор департаменту з питань люстрації Міністерства юстиції Тетяна Козаченко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"КСУ призначив на завтра розгляд справи щодо відповідності положень закону про очищення влади Конституції України. При цьому сторін повідомили про засідання за два дні до призначення. В складі КС, де діють 16 суддів, 7 приймали рішення конституційного перевороту 2010 року щодо надання необмежених повноважень президенту Януковичу і змінили форму правління державою в непарламентський спосіб", - сказала вона.

За її словами, у КСУ немає кворуму, однак існує конфлікт інтересів.

Крім того, як зазначила Козаченко, відповідне подання до КСУ зробили народні депутати опозиційного блоку - за підписами Льовочкіна, Вілкула, Ківалова, Шуфрича, Бойка, Мірошніченка.

"Тобто фактично КС, який складається з осіб, які мають конфлікт інтересів і допомагали узурпувати владу за поданням народних депутатів та суддів, які підлягають перевірці і люстрації, вирішують долю країни, хочуть законсервуватися, лишитися на своїх посадах і не мати жодної заборони доступу до державної служби", - наголосила вона.

За її словами, нереальним є те, щоб це засідання КСУ було прозорим, об'єктивним і неупередженим.

Водночас, як повідомила Козаченко, за останньою інформацією, суд завтра може не відбутися.

"Можливо, не буде кворуму. Суд буде перенесений на наступний тиждень. Однак ця інформація потребує офіційного підтвердження", - сказала Козаченко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-