Яценюк відправить «очі й вуха» Кабміну на слухання про спецпенсії у КС

Яценюк відправить «очі й вуха» Кабміну на слухання про спецпенсії у КС

Укрінформ
Кабмін направить своїх представників до Конституційного Суду на розгляд справи про повернення спеціальних пенсій для суддів і прокурорів. 

Про це на засіданні Кабміну заявив Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Конституційний суд України прийняв до провадження ще одну справу - це справа про повернення спеціальних пенсій для суддів і прокурорів та інших так званих спецпенсіонерів. У тому випадку, якщо КСУ прийме рішення щодо скасування єдиного підходу в нарахуванні виплати пенсій, - це є не що інше, як повернення спецпенсіонерів у правову систему України, це є не що інше, як захист спецпенсіонерів - колишніх суддів, прокурорів, працівників правоохоронних органів - і пряма несправедливість по відношенню до мільйонів українських людей, які не мають спеціального статусу, які працювали на державу, які повинні отримувати пенсію в таких пропорціях і за тією самою схемою, як і всі інші", - сказав глава уряду.

З огляду на це уряд ухвалює рішення про направлення офіційних представників Кабміну для участі у засіданні КСУ з цього питання.

"Протягом 20 років ми боролися з тим, щоб в Україні не було "більш" і "менш рівних", а щоб в Україні був запроваджений принцип соціальної рівності в нарахуванні пенсій. Спроби поламати цей принцип є нічим іншим, як наступом на права і свободи мільйонів українців", - додав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-