МЗС України обурене варварством Росії у Криму

МЗС України обурене варварством Росії у Криму

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у зв'язку із розпорядженням російського уряду щодо віднесення об'єктів культурної спадщини Автономної Республіки Крим та м.Севастополь до об'єктів культурної спадщини федерального значення.

Про це йдеться в коментарі МЗС України.

«МЗС України жорстко засуджує варварське захоплення і пограбування  культурних, матеріальних та духовних історичних цінностей України. МЗС України також підкреслює, що резолюція Генеральної Асамблеї ООН від 27  березня 2014 р. «Територіальна цілісність України» підтверджує визнання територіальної цілісності України у міжнародно визнаних кордонах, заявляє про невизнання кримського «референдуму» від 16 березня 2014 р., закликає всі держави, міжнародні організації та спеціалізовані установи не визнавати жодних змін статусу Автономної Республіки Крим та м.Севастополя на підставі вищезазначеного референдуму, а також утримуватися від будь-яких дій або поведінки, які можуть бути інтерпретовані як визнання будь-якої зміни статусу», - зазначають у міністерстві.

МЗС закликає міжнародну спільноту засудити будь-які спроби Російської Федерації привласнити культурну спадщину України та вимагає від російської сторони негайного скасування зазначеного розпорядження уряду, здійснення безумовного виконання Росією своїх зобов'язань відповідно до норм міжнародного права, поваги суверенітету і територіальної цілісності України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-