Наливайченка просять до Генпрокуратури - з доказами

Наливайченка просять до Генпрокуратури - з доказами

Оновлено
Укрінформ
Екс-голову Служби безпеки України Валентина Наливайченка запрошують до Генпрокуратури на допит з приводу надання доказів стосовно російського сліду у розстрілах на Майдані.

Таку публічну заяву зробив начальник Управління спецрозслідувань головного слідчого управління ГПУ Сергій Горбатюк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми запрошуємо на допит пана Наливайченка, щоб він пояснив, де він бачить докази, про які говорить», - зазначив Горбатюк.

Він додав, що запрошення наразі є усним, але невдовзі Генпрокуратура надішле повістку, де буде вказано, коли й на який час потрібно з'явитися в Головне слідче управління.

Водночас Горбатюк підкреслив, що Генпрокуратура не має інформації про нібито причетність Суркова до розстрілів під час Революції Гідності, про яку неодноразово публічно заявляв екс-голова СБУ Наливайченко.

Напередодні екс-глава СБУ Наливайченко заявив, що у травні 2015 року СБУ офіційним листом передала до ГПУ документи, які свідчать, що 20-21 лютого 2014 року в Україні перебував Сурков, також тоді була завезена зброя.

Водночас Генпрокурор Віктор Шокін зазначив, що ГПУ досі не отримала документів, які б підтверджували наявність російського сліду у подіях на Майдані взимку 2014 року.

20 лютого 2015 року під час церемонії вручення державних нагород членам родин Героїв Небесної сотні президент України Петро Порошенко заявив, що Сурков керував організацією снайперських груп іноземців на Майдані.

Того ж дня Наливайченко заявив, що спецслужба має докази присутності в Україні під час подій на Майдані «кураторів» злочинів – генералів ФСБ Росії, а також російських снайперських груп, які цілилися як у протестувальників, так і в співробітників МВС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-