У Міноборони сказали, коли танки

У Міноборони сказали, коли танки "Оплот" поїдуть у зону АТО

Укрінформ
Українські танкісти наступного року отримають для використання у зоні АТО танки "Оплот", які зараз відправляються на експорт. При цьому їх обладнають натовськими системами керування вогнем.

Про це заявив начальник бронетанкового управління Збройних Сил України генерал-майор Юрій Мельник, передає прес-служба Міноборони.

"Танк "Оплот" був прийнятий на озброєння у 2010 році, також він експортується у деякі країни світу. Зараз Харківський завод отримує гроші на розвиток його виробництва. Освоїти даний зразок в Україні буде досить складно. Треба навчити його експлуатації особовий склад, потім включити до складу навчальних підрозділів, а тільки потім, після набуття здатності особового складу, вводити "Оплот" в підрозділи Збройних Сил", - сказав він в інтерв'ю Радіо Свобода.

За словами Мельника, існує домовленість держконцерну "Укроборонпром" з польськими партнерами, які допоможуть покращити приціл, встановити оптичні прилади, модернізувати систему управління вогнем: "Екіпажі зможуть бачити далі і стріляти влучно, що головне для наших танкістів".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-