Колобова намагалися незаконно витягти з-за грат - ГПУ

Колобова намагалися незаконно витягти з-за грат - ГПУ

Укрінформ
Генпрокуратура заявляє про спробу незаконно звільнити з-під варти екс-міністра фінансів Юрія Колобова за допомогою підробленого листа.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби відомства.

"Генеральною прокуратурою попереджено незаконне звільнення з-під варти в Королівстві Іспанія екс-Міністра фінансів України Ю. Колобова та внесено до ЄРДР відомості про вчинення невстановленими особами злочинів, передбачених ч. 1, ч. 4 ст. 358 КК України - підроблення та використання завідомо підробленого документа Генпрокуратури", - йдеться у повідомленні.

У ГПУ пояснили, що з листа Українського бюро Інтерполу, адресованого ГПУ, від компетентних органів Іспанії надійшов запит щодо надання додаткової інформації стосовно Колобова, до якого  було додано копію листа за начебто підписом заступника генпрокурора Юрія Столярчука, в якому йдеться про те, що Колобов у кримінальному провадженні, яке здійснюється відносно нього, має процесуальний статус свідка, а не підозрюваного.

За інформацією компетентних органів Іспанії, вказаний лист був наданий їм захисниками Колобова.

"Разом з тим, зазначений лист службовими особами Генпрокуратури не видавався та не підписувався, інформація, яка міститься у ньому щодо статусу Колобова не відповідає дійсності, і лист є підробленим", - наголосили у відомстві.

При цьому в ГПУ зазначили, що триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою колишнього екс-міністра фінансів Колобова у привласненні, розтраті майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем.

Оскільки колишній високопосадовець перебуває під вартою в Іспанії, Генпрокуратурою України 23.03.2015 було направлено запит про екстрадицію Колобова в Україну для притягнення до кримінальної відповідальності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-