Бойовики готуються до диверсій під виглядом українських військових - розвідка

Бойовики готуються до диверсій під виглядом українських військових - розвідка

Укрінформ
Бойовики на Донбасі активно готуються до диверсій на українській території.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

"Противником здійснюється активна підготовка до проведення диверсій на українській території диверсійних розвідувальних груп з легендуванням під військовослужбовців ЗС України", - йдеться у повідомленні.

Водночас спостерігаються провокаційні обстріли позицій сил АТО зі стрілецької зброї, обладнаної пристроями для безшумної стрільби, що, враховуючи особливості нормативної бази діяльності Спільного центру контролю та координації, не підлягає реєстрації у відомостях обліку.

"Протягом доби (16 жовтня) відведення озброєння носило демонстративний характер і здійснювалось з метою введення в оману українського командування та представників ОБСЄ. При цьому, противник постійно здійснював переміщення окремих підрозділів вздовж лінії зіткнення на найбільш загрозливих напрямках", - додали в управлінні.

Українська сторона проінформували ОБСЄ, що в районах Новосвітлівка, Новоолександрівка, Михайлівка та Красноармійське виявлені артилерійські системи противника калібром понад 100-мм (САУ) та 122-мм реактивні системи залпового вогню "Град", знаходження яких в даних районах є порушенням Мінських домовленостей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-