Клімкін у Вашингтоні обговорює посилення санкцій проти РФ та стратегію щодо Криму

Клімкін у Вашингтоні обговорює посилення санкцій проти РФ та стратегію щодо Криму

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін провів зустріч з координатором Державного департаменту США з питань політики санкцій Деніелом Фрідом.

Як повідомляє МЗС, під час зустрічі відбувся обмін думками щодо подальшої імплементації санкційної політики США щодо РФ та координації відповідного санкційного тиску з ЄС.

Співрозмовники обговорили можливість оперативного посилення санкційного тиску на РФ у разі подальшого порушення Мінських домовленостей чи ескалації в зоні АТО.

Окремим питанням зустрічі стало вироблення спільної довгострокової стратегії щодо Криму.

Як повідомляв Укрінформ, учора розпочався робочий візит міністра закордонних справ України Павла Клімкіна до Вашингтона.

Метою перебування глави українського МЗС у столиці США є активізація зусиль в рамках Стратегічного партнерства між країнами, координація кроків задля досягнення мирного врегулювання ситуації на Донбасі, а також залучення подальшої американської допомоги задля посилення обороноздатності України та протистояння економічним викликам.

Голова української дипломатії відвідав меморіал жертвам Голодомору.

В ході візиту відбудуться зустрічі з керівництвом Білого Дому та Державного департаменту США, а також з експертними колами.

Зокрема, Клімкін зустрівся з видатним американським політологом, одним із провідних геостратегів світу Збігнєвом Бжезінським.

Фото МЗС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-