Яценюк: Газові олігархи занесли до парламенту гроші

Яценюк: Газові олігархи занесли до парламенту гроші

Укрінформ
Спроба парламенту проголосувати закон про зниження ренти на видобуток газу є політичною корупцією, переконаний Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк. 

Про це він заявив під час засідання антикризового енергетичного штабу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Зараз основне - це забезпечити громадян субсидіями і не дати можливість з'явитися новим газовим олігархам. Спроба парламенту проголосувати закон про ренту, начебто турбуючись про громадян України, є нічим іншим, як політичною корупцією і брехнею", - сказав глава уряду.

Яценюк наголосив, що цим законом хочуть знизити ренти для газових олігархів, "Газові олігархи занесли до парламенту гроші, щоб знизити для себе податки. Щоправда, прикриваючись перед виборами тезами про турботу про український народ і дешевший газ. Вистачить цієї брехні".

"Не буде газ дешевший. Нема дешевшого у світі", - додав він.

Глава Уряду нагадав, що в Парламенті «деякі відомі особистості розповідали, що газ від північного сусіда буде по 150 доларів»: «Я казав - якщо буде по 150 доларів, тоді буде інший тариф. А от якщо буде 250, як він сьогодні є, - тоді 100 доларів різниці поверніть. Тоді зразу можуть бути інші в тому числі й тарифи в країні».

«Вистачить вже цієї брехні. Ми вже ці казки про дешевий газ і безплатну ковбасу слухаємо 20 років», - наголосив Арсеній Яценюк.

За останніми даними, 3,3 млн українців отримали субсидії на оплату житлово-комунальних послуг, заявив прем'єр, наголосивши, що програма субсидій передбачає підтримку тих громадян, які дійсно потребують допомоги держави, а не допомогу для тих, "у кого є тисячі квадратних метрів, і басейни гріються газом".

Глава уряду запевнив, що гроші на єдиному казначейському рахунку для виплати субсидій є.

Так само, за його словами, накопичено необхідні фінанси для закупівлі природного газу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-