Судові претензії України до РФ трильйоном не обмежаться - Яценюк

Судові претензії України до РФ трильйоном не обмежаться - Яценюк

Укрінформ
Загальна сума позову до Росії з приводу анексії Криму та її інтервенції на Схід України може збільшитися на стадії розгляду справи в Європейському суді з прав людини.

Про це заявив у четвер на брифінгу Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Що стосується юридичної справи з Росією, то ще раз хочу нагадати: у нас є два ключових кейси. І ці дві юридичні справи стосуються як російської анексії Криму, так і російської інтервенції Донецька та Луганська. І перший кейс, який був відправлений до Європейського суду з прав людини, мав загальну суму збитків більше трильйона, але у зв’язку з тим, що російська агресія продовжується, то фінальна цифра збитків, яку ми будемо вимагати від Російської Федерації, з’явиться на стадії розгляду справи в Європейському суді з прав людини», - сказав Яценюк.

За його словами, ряд українських банків та компаній також будуть позиватися до Росії.

"Наші банки й інші компанії судитимуться із Росією в усіх судах – комерційних та арбітражних.  Для цього найняті відповідні юристи і процес іде. Окремо в нас іде два судових спори з Росією, ключовим є проти російського "Газпрому", це як по контракту купівлі- продажу природного газу, так і по контракту по транзиту. Ще раз хочу зазначити, що у Росії є ще одна дата 29 жовтня - будь-ласка, ставайте в стрій нормальних країн, які прийняли умови українського уряду щодо списання і реструктуризації цих боргів», - додав глава уряду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-