Порошенко: Нам удалося зупинити війну на сході

Порошенко: Нам удалося зупинити війну на сході

Укрінформ
На сьогодні українська армія вперше за останні роки забезпечена зимовим обмундируванням раніше настання зими.

Про це Глава держави заявив, виступаючи перед ліцеїстами і громадськістю Запоріжжя на острові Хортиця, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Вчора українські журналісти проінспектували військові склади і переконалися в тому, що українські солдати повністю забезпечені зимовим обмундируванням», - сказав Порошенко.

Президент нагадав, що торік для прийняття присяги форму для бійців збирали з усіх військових підрозділів.

«Я виступаю без рожевих окулярів і знаю, що у нас проблем - вагон і маленький візок. І не відкрию військової таємниці, якщо скажу, що армія Росії поки що сильніша за українську. Росія почала військові реформи на 15 років раніше. Ми не економитимемо на своїй армії, аби утримувати чужу. Нам удалося зупинити війну на сході, але це не означає, що війна закінчилася. Україну хотіли стерти з лиця землі, розділити на Малоросію і Велікоросію, розтерзати на частини, але ми вистояли, ми зупинили агресора, ми зупинимо війну», - сказав Президент.

Порошенко зазначив, що більш як 93 тисячі українців стали учасниками антитерористичної операції, кожен шостий з них пішов добровольцем.

Головнокомандуючий України зазначив, що він став ініціатором свята захисника України рік тому на Хортиці.

«Саме на цьому місці я пообіцяв вам, що свято стане державним, співставним з Днем незалежності. І я свою обіцянку виконав», - сказав Президент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-