Держдеп США: Боїнг збив

Держдеп США: Боїнг збив "Бук" з території бойовиків

Укрінформ
Заключна доповідь про технічне розслідування авіакатастрофи пасажирського рейсу МН17 лише підтвердила оцінку, яку озвучив раніше держсекретар США Джон Керрі, що літак був збитий ракетою комплексу ППО "Бук" з території, підконтрольної проросійським бойовикам.

Про це заявив у вівторок у Вашингтоні заступник речника Державного департаменту США Марк Тонер, передає власний кореспондент Укрінформу

"Ми вітаємо важливі результати заключної доповіді Ради з питань безпеки Нідерландів по справі збитого літака "Малазійських авіаліній", який виконував рейс МН17", - зауважив представник Держдепу.

За його словами, ця доповідь стала результатом незалежного, прозорого розслідування, яке тривало 15 місяців із дотриманням міжнародних стандартів та залученням широкого кола експертів із багатьох країн.

"Цей звіт підтвердив те, що говорив держсекретар Керрі понад рік тому, що МН17 був збитий ракетою класу земля-повітря з комплексу "Бук", - наголосив Тонер.

Він нагадав, що глава Держдепу також дуже чітко заявив, що "Сполучені Штати встановили пуск ракети з території, підконтрольної сепаратистам в момент, коли літак був збитий". І це також було підтверджено переговорами лідерів бойовиків щодо влучення в літак одразу після катастрофи, зауважив представник Державного департаменту США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-