ООН готова збільшити свою присутність в Україні

ООН готова збільшити свою присутність в Україні

Укрінформ
Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун висловив готовність збільшити присутність організації в Україні для деескалації та стабілізації ситуації на Донбасі.

Про це він зазначив під час зустрічі з міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним у Нью-Йорку, повідомляє прес-служба МЗС.

"Генеральний Секретар ООН запевнив в повній підтримці територіальної цілісності та суверенітету України та висловив готовність збільшити присутність Організації з метою деескалації та стабілізації ситуації на Сході України", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у ході зустрічі також було обговорено низку питань щодо використання існуючих та створення нових механізмів залучення ООН до врегулювання ситуації на сході Україні.

Клімкін поінформував Генерального секретаря про хід переговорів, які відбуваються у рамках "нормандського формату", Тристоронньої контактної групи, а також про поточний стан виконання Мінських домовленостей та підготовки до проведення місцевих виборів у відповідності до міжнародних стандартів.

Було наголошено на неприпустимості створення проросійськими бойовиками перешкод у роботі Управління з координації гуманітарних питань ООН на території ОРДЛО, що спричинило протягом останніх місяців неможливість доставки та розподілу гуманітарних вантажів ООН та інших міжнародних організацій цивільному населенню.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-