Порошенко запросив казахських інвесторів. Обіцяє ефективність і відкритість

Порошенко запросив казахських інвесторів. Обіцяє ефективність і відкритість

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко взяв участь у роботі бізнес-форуму "Казахстан - Україна" в Астані та запросив представників бізнесу Казахстану до роботи в Україні.

Про це повідомила прес-служба Глави держави. 

"Наша сьогоднішня зустріч із президентом Республіки Казахстан - блискуча нагода для початку ефективної взаємодії та співпраці між компаніями України та Казахстану. Виграє той, хто першим приходить на перспективний ринок", – зазначив Порошенко.

За його словами, реформи, які нині проводяться в Україні, націлені на створення сприятливого клімату для бізнесменів та інвесторів і наближають країну до членства в ЄС. Одними з головних Порошенко назвав реформи судової гілки влади та правоохоронної системи - створення поліції і формування нової прокуратури, які працюватимуть за новими принципами, а також питання децентралізації влади. Крім того, Президент відзначив реформу публічного сектору влади, наголосивши, що в державі мають працювати високопрофесійні, захищені від корупції бюрократи, які будуть ефективно впроваджувати у життя державні програми.

Президент повідомив про приватизацію державних підприємств і запросив казахстанських інвесторів взяти в ній участь. "В Україні ще залишилось більше 1800 об'єктів, що належать державі абсолютно незрозуміло для чого. Уряд виконує моє доручення, ініційовано значне скорочення цілої низки привабливих галузей - починаючи від спиртової і закінчуючи портами. І ми чекаємо казахстанських інвесторів, які будуть здатні прийти, оцінити привабливість. З нашого боку ми забезпечимо прозорість, ефективність та відкритість", - сказав Порошенко.

За його словами, "ті технології, які є в Україні, сьогодні конкурентноможуть бути присутніми у спільних енергетичних проектах". "Нині кращий час для того, щоб об'єднати зусилля і починати працювати", - сказав Порошенко, додавши, що це може бути не лише співробітництво у різних сферах, а й робота українських спеціалістів у Казахстані та казахстанських - в Україні на спільних підприємствах.

У свою чергу президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв наголосив на необхідності нового імпульсу для розширення ділових контактів. Він запросив українських спеціалістів до участі у реалізації проектів у металургії, хімічній та харчовій промисловості, інфраструктурних проектах. "Казахстанська сторона зацікавлена у співпраці в цих сферах", - підкреслив він.

Президент Казахстану також поінформував, що обговорив із Порошенком питання участі українців у виставці "Експо-2017", на основі якої буде створено логістичний центр. "Казахстан може стати центром постачання української продукції до Азії та Китаю", - переконаний Назарбаєв. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-