ОБСЄ два дні перевірятиме відведення танків

ОБСЄ два дні перевірятиме відведення танків

Укрінформ
Протягом наступних двох діб спостерігачі ОБСЄ перевірять відсутність танків на бойових позиціях обох сторін у 15-кілометровій зоні безпеки у Луганській області.

Про це заявив прес-офіцер української сторони СЦКК Володимир Скоростецький, повідомляє прес-служба Міноборони. http://www.mil.gov.ua/news/2015/10/07/fahivczi-sczkk-ta-obse-u-formati-videokonferenczii-obgovorili-format-spilnih-dij-po-vikonannyu-minskih-domovlenostej--/

"Упродовж наступних двох діб, ОБСЄ має перевірити відсутність танків на бойових позиціях обох сторін у 15-кілометровій зоні безпеки. Це передбачено графіком виконання першого етапу відводу техніки", - йдеться у повідомленні.

У разі продовження режиму припинення вогню та відповідного підтвердження з боку ОБСЄ відведення танків обома сторонами, процес продовжиться.

Зазначається, що 7 жовтня співкерівники Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін, а також визначений персонал СЦКК від України та РФ, взяли участь у проведенні відеоконференції з заступником голови спеціальної моніторингової місії ОБСЄ  Олександром Хугом.

"Приводів для спільного обговорення було достатньо. Серед основного, учасники констатували, що вже упродовж двох діб, уздовж усієї лінії розмежування не відбулось інцидентів, які б можна було кваліфікувати, як порушення режиму тиші. Сторони висловили сподівання, що вдасться й надалі утримати контроль над цим процесом", - зазначається у повідомленні.

Крім того, однією з провідних тем розмови було покращення взаємодії, координації та обміну оперативною інформацією між фахівцями Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ та СЦКК.

Наголошується, що у відповідності до доповнень до змісту Мінських домовленостей, українською стороною завершено відведення на визначені дистанції танків. Керівник СЦКК з української сторони генерал-майор Борис Кременецький поінформував високопосадовця ОБСЄ, що Україна у повному обсязі дотримується графіку відведення і сприятиме Спеціальній моніторинговій місії у виконанні усіх поставлених завдань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-