Реформи не робляться швидко - члени Сейму Литви

Реформи не робляться швидко - члени Сейму Литви

Укрінформ
Українська влада має пояснювати людям, що реформування вимагає часу. 

Про це сказав Андрюс Кубілюс, член Сейму Литовської Республіки, прем'єр-міністр Литви у 1999-2000 рр. та у 2008-2012 рр., на робочому засіданні депутатської групи міжпарламентських зв'язків Верховної Ради України із Сеймом Литовської Республіки у вівторок, 6 жовтня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Влада має пояснити громадянам, що не варто чекати швидких чудес. Реформи - це довгий шлях», - підкреслив Кубілюс.

Посилаючись на власний досвід перебування на посаді прем'єр-міністра, він зазначив, що влада повинна мати дуже чіткий список завдань, які вона виконує.

«Це має бути не 60 сторінок, а 5-6 зрозумілих людям пунктів програми на рік. Коли є чітко сформульовані завдання - легко показувати результати», - пояснив литовський політик.

Відповідаючи на запитання керівника групи з міжпарламентських зв'язків Руслана Лук'янчука, Кубілюс зазначив, що перші результати реформ громадяни Литви відчули приблизно через 15 років після їхнього початку.

Водночас, коментуючи останні домовленості з вирішення ситуації на сході України, Надзвичайний і Повноважний посол Литви в Україні у 2010-2014 рр. Пятрас Вайтєкунас висловив думку, що владі треба триматися «гуманітарної площини».

«Протягом кількох днів на сході України триває затишшя, і громадяни України більше не гинуть у збройному конфлікті. Це позитивне досягнення. Треба зберегти людські життя. Тепер можна досягати цілей не військовими засобами», - наголосив Вайтєкунас.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-