Джемілєв: 80% кримських татар

Джемілєв: 80% кримських татар "за" відключення світла півострову

Укрінформ
Близько 80-85% кримських татар в окупованому Криму підтримують повну блокаду півострова, включаючи відключення електроенергії.

Про це журналістам повідомив Уповноважений Президента України у справах кримськотатарського народу, депутат Верховної Ради Мустафа Джемілєв, передає кореспондент Укрінформу. 

"Десь 80-85% кримських татар повністю підтримують відключення електроенергії. Але 15%, що залишилися, це ще не означає, що вони підтримують окупантів. Просто логіка така - нам і так зараз складно, а відключите електроенергію, буде ще важче. Але найбільш активна частина - за повну блокаду", - заявив Джемілєв, коментуючи результати нещодавнього соцопитування, проведеного Меджлісом.

За словами лідера кримськотатарського народу, півострів останнім часом забезпечується електроенергією з материкової частини України десь на 70%. "Близько 30%, які виробляються на території Криму, цілком достатньо для того, щоб обслужити лікарні, школи і взагалі населення. Але, зрозуміло, цього недостатньо для забезпечення виробництва, військових гарнізонів окупантів", - заявив Джемілєв. 

Він упевнений, що це не турбота України, яка зазнала агресії, "матеріально забезпечувати людей, які перебувають в окупованому стані".

Водночас, за його словами, складність полягає в тому, що "відповідно до угоди, підписаної міністрами енергетики Демчишиним і РФ, електроенергія поставляється в північних областях нашої країни з Росії, а ми натомість поставляємо на територію Криму".

Нардеп підкреслив, що поки на державному рівні відсутнє однозначне рішення з питання повної блокади окупованого Криму, проте "на блокпостах настрій все-таки відключити електроенергію".

Джемілєв припускає, що електроенергія може бути відключена як до Криму, так і на окупований Донбас, якщо бойовики все ж зважаться проводити свої фейкові вибори. "Точка зору не лише Президента, але і багатьох наших служб, що якщо сепаратисти на Донбасі, як вони позначили, проводитимуть 18 жовтня свої так звані вибори, Україні нічого не залишається, як повністю заблокувати, у тому числі, відключити електроенергію, і там теж. І тоді цілком можна буде відключити електроенергію і до Криму також", - заявив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-