Кернес скаржиться, що на суд тисне Фейсбук Авакова

Кернес скаржиться, що на суд тисне Фейсбук Авакова

Укрінформ
Про тиск на суд з боку керівника МВС Арсена Авакова і його радника, народного депутата Антона Геращенка, сказав у своєму виступі на засіданні Київського райсуду Полтави обвинувачений - мер Харкова Геннадій Кернес.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Вважаю, що тиск на суд чинять високопоставлені люди в країні. Це стосується Авакова і Геращенка. Можу навести багато прикладів. Наприклад, те, що вони пишуть у Фейсбуці. Давайте не перетворювати суд на цирк", - зауважив Кернес.

За його словами, він відчуває до Авакова "тільки неприязнь".

Захист Кернеса також вислов побоювання з приводу тиску на суд, пославшись на те, що перед засіданням "троє прокурорів помічені в кабінеті судді".

Адвокат Кернеса Лідія Ізовітова знову зачитала скаргу на публікації керівника МВС Авакова в Фейсбуці, "які виходять за рамки процесу", і заявила про готовність подати в суд позов проти Авакова про захист честі і гідності підзахисних.

Суддя Антонов задовольнив клопотання Кернеса і долучив до матеріалів справи скаргу адвокатів з приводу публікацій міністра.

Адвокати Кернеса також подали клопотання про заміну прокурорів, які "ходять в суд, коли хочуть, склад їх варіюється, і документів про причину їх відсутності немає".

Як повідомляв раніше Укрінформ, 5 жовтня в Київському райсуді розпочалося засідання по суті обвинувачень проти Кернеса і двох його охоронців, яких підозрюють у викраденні, тортурах і погрозі вбивством двох активістів харківського євромайдану. Кернес вважає процес сфальсифікованим і не визнає себе винним.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-