Україна визначилась із завданням після Генасамблеї ООН

Україна визначилась із завданням після Генасамблеї ООН

Укрінформ
Головним висновком ювілейної 70-ї Генасамблеї ООН, в якій взяла участь рекордна кількість глав держав та урядів, є створення світової солідарності з Україною.

Про це у неділю заявив Президент України Петро Порошенко в інтерв'ю українським телеканалам.

"Якщо робити основний висновок з Генасамблеї - нам вдалося перетворити європейську єдність і солідарність з Україною, єдність країн "Великої Сімки" на глобальну. Ми на сьогодні бачимо абсолютно чітку та тверду підтримку левовою більшістю країн позиції України, неприйняття агресії на Сході, неприйняття анексії Криму, неприйняття подальшої подібної поведінки на кшталт збиття і терористичної атаки літака MH-17, і я вважаю це безумовною перемогою України", - сказав Порошенко.

Глава держави зауважив, що всі спекуляції, які лунали перед Асамблеєю про те, що Україну розміняють, здадуть, що країна перетвориться на "розмінну карту" в діалозі між Сполученими Штатами Америки і Росією, виявилися безпідставними.

"Ми бачили (промову - ред.) президента Сполучених Штатів Обами, де головна увага була зосереджена на Україні. Бачили виступи лідерів європейських країн, і виступи з трибуни Генасамблеї і заяви, де першим пріоритетом була Україна. І ми бачили виступи глав держав з поза меж Європейського Союзу, з поза меж традиційної підтримки країн "Великої Сімки" та Європейського Союзу, яку нам вдалося з надзвичайно великими зусиллями збудувати", - нагадав Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-