Політолог про паризьку зустріч: Або домовлятися, або воювати

Політолог про паризьку зустріч: Або домовлятися, або воювати

Укрінформ
Альтернативою підсумкам переговорів "нормандської четвірки" в Парижі була повномасштабна війна.

Про це написав у Фейсбуці політолог, директор Міжнародного інституту демократій Сергій Таран, коментуючи результати вчорашньої зустрічі "нормандської четвірки" в Парижі.

"Без емоцій про підсумки “нормандської четвірки”: 1) Озброєння таки відведуть, стріляти будуть менше, життів буде збережено більше; 2) Фейкових виборів не буде. А буде дуже складний процес ухвалення законів, які би дозволили провести вибори на окремих територіях за українськими законами; депутати туди зможуть вписати будь-які умови, які полегшать процес реінтеграції окупованих територій і ускладнять життя російським “гоблінам”; 3) Імунітет від Олланда – “фількина грамота”, - затяті бойовики на вибори не підуть, а якщо й підуть, то далі нинішнього свого анклаву все одно не виїдуть; 4) ОБСЄ і міжнародна спільнота бере на себе відповідальність за відведення російських військ та поновлення контролю над кордоном. Не буде цього зроблено? Тоді просто повернемося до сьогоднішнього умовного статус кво", - написав Таран.

Водночас політолог переконаний: "Альтернатива підсумкам “нормандської четвірки” – повномасштабна війна, цього разу, можливо, без підтримки Заходу у вигляді санкцій. Інша альтернатива – у випадку повного ігнорування домовленостей російською стороною – “замороження” й ізоляція окупованих територій, до цього, власне, все і йде".

Нагадаємо, напередодні в Парижі відбувся саміт "нормандської четвірки". На ньому досягнуто домовленості про відведення озброєнь від лінії розмежування на Донеччині, проведення виборів на сході України відповідно до українського законодавства у 2016 році. При цьому Президент України Петро Порошенко висловив "обережне сподівання", що результати сьогоднішніх переговорів будуть реалізовані і терористами. "Війна буде завершена тоді, коли буде звільнений останній клаптик української землі. Поки у нас є окуповані території, війна не закінчилася", - додав Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-