Ціпрас в ООН підтримав територіальну цілісність України

Ціпрас в ООН підтримав територіальну цілісність України

Укрінформ
Греція підтримує територіальну цілісність України у визнаних міжнародним співтовариством межах. Афіни також готові активізувати свою роль у врегулюванні інших конфліктів.

Про це заявив у своєму виступі на Генеральній Асамблеї ООН у Нью-Йорку 1 жовтня прем'єр-міністр Греції Алексіс Ціпрас, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Стосовно України: ми підтримуємо її безпеку, суверенітет і територіальну цілісність в межах міжнародно визнаних кордонів», - сказав Ціпрас.

Він висловив вдячність країнам «Нормандської четвірки» за її зусилля у вирішенні конфлікту і ОБСЄ - за її примирливу роль «з метою уникнення повторення зачарованого кола мілітаризації». Ціпрас закликав усіх підписантів Мінських угод виконати взяті на себе зобов'язання.

Глава грецького уряду заявив про активну підтримку його країною мирного процесу і в інших регіонах. Зокрема, Греція вітає створення держави Палестина у межах 1967 року зі столицею в Східному Єрусалимі.

Афіни, за словами Ціпраса, активізували свої зусилля щодо врегулювання суперечок на Балканах, у тому числі і по Македонії. Внесені Грецією пропозиції, сподівається її прем'єр, сприятимуть зміцненню заходів довіри.

Чималу частину свого виступу грецький лідер присвятив кіпрській проблематиці, заявивши про готовність шукати шляхи нормалізації відносин з Туреччиною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-