Теракт під Радою можуть розслідувати роками - адвокат

Теракт під Радою можуть розслідувати роками - адвокат

Укрінформ
Справу бійця батальйону міліції "Січ" Ігоря Гуменюка, підозрюваного у застосуванні бойової гранати біля будівлі Верховної Ради 31 серпня, можуть розглядати роками. Те ж саме стосується й інших підозрюваних у причетності до трагічних подій, що сталися 31 серпня.

Про це у бесіді з кореспондентом Укрінформу розповів адвокат Гуменюка Сидір Кізін.

"Справу Гуменюка та інших підозрюваних у причетності до трагічних подій, що сталися 31 серпня біля Верховної Ради, можуть розслідувати роками. Єдине, що добре, так це те, що до Ігоря Гуменюка вже два дні як не застосовується моральний та фізичний тиск в ізоляторі тимчасового тримання ГУ МВС України", - сказав Кізін.

Хоча, за його словами, і Гуменюка, і іншого підозрюваного з батальйону "Січ" Ігоря Олійника, незаконно утримують в ізоляторі ГУ МВС України. "Відповідно до норм законодавства, їх повинні утримувати в СІЗО. Те, що вони зараз не в слідчому ізоляторі, можливе лише за умов попередньої змови працівників Міністерства внутрішніх справ. Очевидно, що влада тисне на прокурорів і суддів. Це нагадує мені 30-ті роки, коли справи відкривали проти антирадянських центрів і організацій. Так і після подій 31 серпня, коли загинуло 4 бійців Нацгвардії, ще близько 150 людей отримали поранення, до відповідальності на мирній акції було притягнуто представників патріотичних організацій - ВО "Свобода", "Сокіл" та інших", - зазначив Кізін.

11 вересня адвокат Гуменюка, якого звинувачують у теракті під парламентом 31 серпня, заявив про психологічний і фізичний тиск на свого підзахисного. Кізін стверджував, що з Гуменюком у камері сидять двоє чоловіків, які переконують його співпрацювати зі слідством. Через відмову співкамерники намагалися травмувати канцелярською ручкою очі й погрожували викрасти його матір. Тоді адвокат зазначив, що МВС намагається створити його підзахисному нестерпні умови, щоб той погодився свідчити, що саме лідери політичної сили "Свобода" замовили теракт.

Нагадаємо, загалом затримали 18 осіб за підозрою у сутичках біля парламенту, серед яких є підозрюваний у киданні гранати Гуменюк.

31 серпня після голосування у першому читанні за внесення змін до Конституції у частині децентралізації під будівлею Верховної Ради відбулися зіткнення радикалів з бійцями Нацгвардії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-