"Другий фронт" Путіна у Сирії не означає відмови від Донбасу – БПП

Укрінформ
Авіаударами по Сирії Путін намагається тиснути на Євросоюз у відповідь на санкції.

Про це в ефірі "5 каналу" заявив народний депутат, секретар Комітету з питань національної безпеки і оборони Іван Вінник, повідомляє прес-служба БПП.

"Коли Путін говорить, що він допомагає легітимному режиму Башара Асада, то треба зауважити, що будь-яка влада втрачає легітимність, коли дозволяє собі вбивати свій власний народ. Події в Сирії розпочались ще у 2011 році, коли Асад дозволив собі розстріляти мирний протест, як і Віктор Янукович під час другого Майдану. Відтак, військова операція Путіна в Сирії не є легітимною, оскільки зброя застосовується проти народу цієї країни", - наголосив він.

Вінник зауважив, що відкриття Путіним другого фронту у Сирії не означає його відмови від українського Донбасу.

"На мій погляд, Путін навмисно завдав удару по цивільних кварталах, щоб збільшити потік біженців в Європу і, таким чином, намагається тиснути на країни ЄС, у відповідь на санкції по відношенню до Росії. Безумовно, Путін мріє про відновлення Радянського Союзу, який вважав за право втручатися в будь-які світові конфлікти", – вважає депутат.

За його словами, ситуація на Сході України залишається неврегульованою: "Дійсно, ситуація на Донбасі залишається невирішеною. Припинення вогню та угода про відведення важкого озброєння від лінії розмежування безумовно є перемогою української влади. Сьогодні кількість загиблих серед військових і цивільного населення значно зменшилася. Цією паузою Україні треба скористатися. Це і дипломатичне, і військове питання. Україні треба підсилювати свою обороноздатність і готуватися до будь-якого розвитку подій. Ми побачили як Путін може поводитися в Сирії, застосовуючи авіацію, вбиваючи дітей. Нам треба розвивати як повітряну оборону, так і інші військові комплекси тому, що Україна є сусідом надзвичайно агресивного режиму, який перебуває при владі в Російській Федерації".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-