Прокуратура Австрії перевіряє угоду Ложкіна з медіахолдингом Курченка - ЗМІ

Прокуратура Австрії перевіряє угоду Ложкіна з медіахолдингом Курченка - ЗМІ

Укрінформ
Австрійська прокуратура зацікавилася діяльністю голови Адміністрації Президента України Бориса Ложкіна.

Про це в п'ятницю повідомляє австрійське інформаційне агентство APA.

«Відділ боротьби з економічними злочинами і корупцією у Відні розслідує справу про відмивання грошей щодо голови Адміністрації Президента України Бориса Ложкіна», - йдеться у публікації.

Австрійські антикорупційні органи говорять, що мова йде про збитки в понад 5 млн євро. За даними АРА, 43-річний харків’янин Ложкін, який вважається мільйонером, за кілька місяців до початку політичних перетворень в Україні, в 2013 році, продав свою частку - вартістю 400-500 млн дол. - медіахолдингу олігарха Сергія Курченка, який після зміни влади втік у Росію. "Не виключено, що нинішнє розслідування пов'язане з тією угодою", - повідомляє агентство.

Прокуратура не розголошує деталей справи, розпочатої ще в березні, відомо лише, що загалом в історії фігурують троє громадян України. Неясно також, Ложкін фігуруватиме у справі як підозрюваний чи як свідок. Сам український чиновник заявив австрійському агентству, що ні українські, ні австрійські правоохоронні органи не повідомили його про розслідування.

Читайте також: Ложкін: Я регулярно п'ю чай з Ахметовим

Автор акцентує на тому, що розслідування австрійської прокуратури може мати величезний вплив на внутрішню політику України. Для Президента Петра Порошенка це розслідування неслушне саме зараз, тоді коли він зіткнувся з обвинуваченнями Заходу в недостатніх зусиллях по боротьбі з корупцією. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-