Справа комбата Пушкаря: суддя взяв самовідвід

Справа комбата Пушкаря: суддя взяв самовідвід

Укрінформ
Слідчий суддя Приморського райсуду Одеси Анатолій Дерус, який розглядав 22 вересня клопотання Військової прокуратури про обрання запобіжного заходу для затриманого правоохоронцями командира 1-го батальйону 28-ї окремої мехбригади Володимира Пушкаря, відмовився вести сьогоднішнє судове засідання - вирішив узяти самовідвід.

Слідчий суддя Приморського райсуду Одеси Анатолій Дерус, який розглядав 22 вересня клопотання Військової прокуратури про обрання запобіжного заходу для затриманого правоохоронцями командира 1-го батальйону 28-ї окремої мехбригади Володимира Пушкаря, відмовився вести сьогоднішнє судове засідання - вирішив узяти самовідвід. Продовжив розгляд доводів представників прокуратури та адвоката суддя Віктор Іванов.

Будівлю суду пікетували кілька десятків військовослужбовців бригади, які прибули з полігону "Широкий лан" і стверджували, що комбата Пушкаря нібито підставило корумповане командування бригади, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Як на мене, звинувачення прокуратури, що базується на перехопленій телефонній розмові, шито "білими нитками". Бо жоден із задокументованих голосів не належить затриманому Пушкарю. Також не збігаються імена співбесідників: нашого комбата звати Володимир, а співрозмовники звертаються один до одного "Льоха" і "Саня", - звернув увагу журналістів на "нестиковки" у звинуваченні слідчого прокуратури демобілізований військовослужбовець батальйону №1 ОМБ-28 Олександр Юзленко.

Заслухавши на засіданні доводи сторін у кримінальному провадженні, суддя Іванов визнав представлені докази обвинувачення недостатніми і постановив ухвалу: відмовити у задоволенні клопотання, поданого Військовою прокуратурою.

Водночас суд зобов'язав підполковника Пушкаря з'являтися на всі виклики слідчого прокуратури.

Сам Пушкар у розмові з журналістами заявив, що не причетний до сприяння контрабанді продовольства у зоні АТО і доведе незаконність затримання: "Я хочу зберегти честь мундира і своє звання".

Як повідомляв Укрінформ, 22 вересня Приморський райсуд Одеси під головуванням Деруса, який розглядав у вівторок клопотання слідчого Військової прокуратури Південного регіону України про обрання міри запобіжного заходу стосовно затриманого Пушкаря, не зміг постановити ухвалу через недостатню доказову базу, представлену слідством. Докази вини підсудного у вигляді задокументованої телефонної розмови Пушкаря з його спільником та показання співучасника злочину суд визнав неповними.

Суд запропонував Військовій прокуратурі надати 23 вересня додаткові матеріали, що підтверджують зв'язки Пушкаря з представниками терористів у зоні АТО, яким нібито сприяв підсудний, пропускаючи через лінію розмежування автомобілі з проводовольством.

Читайте також: Комбат 28-ї бригади погорів на хабарі від терористів

 Нагадаємо, комбата 28-ї Окремої механізованої бригади правоохоронці затримали під час одержання винагороди за пропуск десяти авто за лінію розмежування.

 Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив Головний військовий прокурор - заступник генерального прокурора Анатолій Матіос.

 Як зазначив Матіос, сума хабара - один мільйон сто тисяч гривень. До операції готувалися два місяці, оскільки чекали, поки всю бригаду відведуть з передової. Комбату закидають контрабанду та сприяння у фінансуванні тероризму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-