Суд Чечні дозволив судити Карпюка та Клиха з присяжними

Укрінформ
Верховний суд Республіки Чечня призначив розгляд справи ув'язнених у Росії українців Миколи Карпюка та Станіслава Клиха на 12 жовтня, а також задовольнив прохання сторони захисту про призначення суду присяжних.

Про це повідомила адвокат Клиха Марина Дубровніна.

Карпюк і Клих утримуються в СІЗО №1 міста Грозного. На попередньому слуханні у вівторок вони вперше побачили один одного й потиснули руки.

Їх звинувачують у тому, що під час Першої чеченської війни 1994-1995 років вони як члени УНА-УНСО воювали на боці Ічкерії проти російської агресії.

Читайте також: Українець Клих заявив про тюремні тортури в Росії. Документ

Як повідомляв Укрінформ, російські спецслужби викрали представника центрального штабу "Правого сектора" Карп'юка 21 березня 2014 року в Чернігівській області, а звідти вивезли до Росії. Київського журналіста Станіслава Клиха затримали 11 серпня під час поїздки до Росії.

Українське МЗС не раз висловлювало протести у зв'язку з тим, що консула України в Росії не пускають до заарештованих, а тривалий час у них не було навіть адвокатів. Станіслав Клих заявив, що свідчення у нього брали під тортурами - морили голодом і спрагою, били, знущалися.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-