Генерал Брідлав: Агресія Росії – одна з головних тем, що турбує НАТО

Генерал Брідлав: Агресія Росії – одна з головних тем, що турбує НАТО

Укрінформ
Російська агресія в Східній Європі, а також дії російських військ у Сирії є однією з головних проблем, що сьогодні непокоїть всі 28 країн-членів НАТО.

Про це зазначив командувач об'єднаних сил НАТО в Європі генерал Філіп Брідлав, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Питання реваншизму Росії, яка нині змінює кордони в Європі за допомогою сили, привернуло увагу всіх", - цитує прес-служба Пентагону слова генерала під час зустрічі глав оборонних відомств Альянсу в Туреччині.

При цьому він підкреслив, що дії РФ змусили НАТО реагувати на загрози в Східній Європі.

"Цілком зрозуміло що за рішенням Путіна вони використали силу, щоб вторгтися та досі тримати в окупації український Крим, і вони використали силу, щоб вторгтися і по сьогодні займати частину Донбасу. Але я думаю, що перетин цих міжнародних кордонів явно матиме відмінність від (можливого – ред.) порушення кордону НАТО", - наголосив американський генерал.

Водночас Брілав підкреслив, що Сполучені Штати і міжнародне співтовариство "зі стурбованістю" спостерігають за діями Росії в Сирії, враховуючи те, що вони залишаються втаємниченими для всіх.

Читайте також: У НАТО вже знають про стратегічні цілі Москви

"Ми чули (від Росії – ред.) багато чого – від гуманітарних до бойових операцій, отже досі невідомо, чим це виявиться зрештою",- сказав Брідлав.

При цьому він наголосив, що найбільшу стурбованість у НАТО викликає будь-яка діяльність, "на підтримку режим Асада та його жахливих дій проти власного народу".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-