Арбузов зібрався позиватися до ГПУ: каже, його обмовили

Арбузов зібрався позиватися до ГПУ: каже, його обмовили

Укрінформ
Соратник Януковича, колишній віце-прем'єр Сергій Арбузов, який втік з України і знаходиться в розшуку, зібрався позиватися до ГПУ.

Про це він пише у Фейсбуці.

«Вирішив позиватися до нашої прокуратури. Мої адвокати подали позов до Печерського районного суду м. Києва з вимогою визнати недостовірною інформацію, поширену цим органом. Одночасно, в Генеральну прокуратуру України подана офіційна заява про скоєння кримінальних злочинів колишнім керівником відомства Олегом Махницьким», - пише він.

Банкір «Сім'ї» стверджує, що 7 березня 2014 року Генеральна прокуратура України направила Голові представництва Європейського Союзу в Україні Яну Томбінськи повідомлення за підписом в.о. Генпрокурора Олега Махницького про те, що правоохоронні органи України розслідують ряд кримінальних проваджень за фактами злочинів, передбачених ст. 191 КК України (привласнення коштів державного бюджету України), здійснених колишніми високопоставленими чиновниками.

Читайте також: Азаров хоче розжалобити Євросуд: санкції "невиправдано жорстокі"

«У списку було і моє прізвище. Саме цей лист став причиною того, що я потрапив під санкції Євросоюзу. Проте, сумне і одночасно смішне те, що на момент складання листа кримінального провадження проти мене не існувало в природі. Фактично, в офіційний документ за підписом в.о. Генерального прокурора України були внесені свідомо помилкові відомості», - обурюється він.

Нагадаємо, Сергій Арбузов, в числі інших діячів поваленого в лютому-2014 режиму, вимагає розморозити рахунки у банках Європейського Союзу. Повторно позови проти санкцій, згідно з базою даних Європейського суду, подали також екс-президент Віктор Янукович і його син Олександр, а також екс-міністр доходів і зборів Олександр Клименко і екс-глава Адміністрації президента Андрій Клюєв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-