Комітет Ради рекомендує звільнити Шокіна

Комітет Ради рекомендує звільнити Шокіна

Укрінформ
Парламентський Комітет з питань запобігання і протидії корупції вимагає від генерального прокурора Віктора Шокіна звільнити його першого заступника Володимира Гузиря та заступника Юрія Столярчука.

Комітет також рекомендує Верховній Раді заслухати доповідь Шокіна стосовно діяльності ГПУ не пізніше п'ятниці, 17 липня, а після цього прийняти рішення про його відставку.

Таке рішення підтримала більшість членів комітету на засіданні в середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Звернутися до Генерального прокурора Віктора Шокіна з вимогою звільнення першого заступника Володимира Гузиря, заступника Юрія Столярчука, двох затриманих прокурорів Корнійця та Шапакіна, а також відповідальних за розслідування справ проти тих, хто почав ці розслідування, з одночасним проведенням службового розслідування з метою дати правову оцінку законності їхніх дій», - оголосив рішення голова комітету, заступник голови фракці «Самопоміч» Єгор Соболєв.

Крім того, парламентарії звернулися до Шокіна з вимогою щомісячно інформувати уомітет стосовно згаданого розслідування та перевірок.

«Рекомендувати Верховній Раді заслухати звіт генерального прокурора Віктора Шокіна про розслідування високопосадової корупції всередині Генеральної прокуратури не пізніше 17 липня 2015 року. Рекомендувати ВР висловити недовіру генпрокурору Віктору Шокіну», - додав Соболєв.

Згідно з чинним законодавством, кандидатуру генерального прокурора вносить на розгляд Верховної Ради Президент, а ВР, у свою чергу, може висловити йому недовіру, що зумовить його звільнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-