Порошенко вже приготував ручку для Асоціації

Порошенко вже приготував ручку для Асоціації

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко готовий найближчим часом підписати економічну частину Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

Про це він заявив у своїй інавгураційній промові у Верховній Раді в суботу, повідомляє Укрінформ.

«Що нам треба конкретно зробити, щоб жити вільно, жити безбідно, жити в мирі і безпеці? Це все написано в Угоді про політичну асоціацію та зону вільної торгівлі з Євросоюзом. Ми разом докладали зусиль до цього документа. Тепер мрію втілити його в життя, а для цього нам треба якнайшвидше підписати економічну частину угоди. Моя ручка - вже в руках, і як тільки ЄС ухвалить відповідне рішення, підпис українського Президента миттєво з'явиться під цим доленосним документом. Ми не маємо права зволікати із підписанням економічної частини угоди», - сказав Порошенко.

За його словами, те саме стосується і якнайшвидшого запровадження безвізового режиму для України з ЄС.

«Ми завершили перший етап і дуже швидко зможемо завершити другий, щоб вже з січня 2015 року українці мали можливість подорожувати без віз», - сказав він.

При цьому Президент наголосив, що Угода про асоціацію розглядається Україною лише як перший крок до повноправного членства в ЄС.

Нагадаємо, 21 березня Україна підписала політичну частину Угоди про асоціацію з Євросоюзом. Економічна частина має набути чинності в проміжку між літом 2014 і початком 2015 року.

Європейський Союз уже в односторонньому порядку відмовився від будь-яких зборів на експорт українських товарів до ЄС і відтермінував питання зі зняття цих зборів із товарів, які надходять на територію України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-