Вінницька влада виділила 200 тис. грн на рекультивацію львівського сміття

Вінницька влада виділила 200 тис. грн на рекультивацію львівського сміття

Укрінформ
З обласного фонду охорони навколишнього природного середовища виділено 200 тис. грн на оплату послуг з рекультивації львівського сміття.

Про це на щопонеділковій нараді в повідомив заступник голови Вінницької ОДА Василь Броварник.

«Було прийнято рішення про надання допомоги райцентру Погребище, куди минулого тижня було завезено сміття зі Львова, частина якого навіть розвантажена на місцевому полігоні. З екологічного фонду було виділено 200 тисяч гривень , які зараз направляються на оплату послуг по рекультивації і пересипці полігону. Ці роботи виконані , завдячуючи КУП «Ековін», яке забезпечило необхідну техніку. Зроблено планування полігону та здійснено його пересипку,  для чого вивезено більше 70 великих вантажівок ґрунту ,- зазначив Броварникн.

За його словами, наразі триває завантаження останніх із восьми машин .

«Тобто підприємство, яке завдало шкоди, виконує роботи по прибиранню цього сміття - зараз завантажується остання машина. Крім того, сьогодні виїде із Погребища і остання фура, яка була заблокована активістами. Констатуємо,що це питання знято», - сказав посадовець.

Він також зазначив, що відповідно до статті про самоуправство, ГУ Національної поліції у Вінницькій області відкрито кримінальну справу, проводиться слідство,за результатами якого буде прийнято відповідне рішення.

Довідково. Тиждень тому до м. Погребище зі Львова було незаконно завезено більше 10 фур із сміттям. Кілька з них розвантажитися на місцевому полігоні, інші – скинули вантаж за межами звалища. П’ять вантажівок із львівським сміттям утримували в блокаді місцеві активісти, вимагаючи забрати з міста чужі відходи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-