Монітор – основа якісної та приємної картинки

Монітор – основа якісної та приємної картинки

Укрінформ

Застосування ПК передбачає використання інформації у вигляді монітора. З його допомогою можна не тільки працювати, а й розважатися, відповідно під різні завдання та умови потрібно обирати різні види моніторів. Саме з дисплеєм доводиться більшу частину взаємодіяти, тому при виборі потрібно враховувати безліч параметрів для комфортного застосування.

Техніка такого виду відрізняється розмірами, виконанням, технічними характеристиками та функціоналом. Вибираючи за адресою https://comfy.ua/monitor/ монітори є можливість скористатися системою фільтрів, вказуючи діагональ, роздільну здатність, частоту, матрицю та багато іншого. Але заздалегідь потрібно визначитися з цими параметрами, перш ніж робити вибір.

Матриця

Один із ключових параметрів вибору. Сьогодні виробники пропонують такі варіанти:

  1. TN. Один із найдоступніших варіантів із кутами огляду до 150 градусів, а світлі та темні ділянки мають низьке співвідношення. Затримка виведення зображення мінімальна, що підвищує зручність у розрахованих на багато користувачів іграх;
  2. IPS. Покращена матриця із широкими кутами огляду до 178 градусів. Передача кольорів нейтральна, а глибина чорного кольору підвищує в цілому якість картинки. Це найбільше збалансоване рішення за доступною ціною;
  3. OLED. Створюється найкраща картинка завдяки контрастності 1000000:1, але вартість таких моніторів висока.

Тому вибір ґрунтується на поставлених завданнях та бюджеті на купівлю.

Діагональ

Другий важливий параметр вибору монітора. Потрібно визначити завдання та відстань до очей, що визначає діагональ. Умовний поділ включає чотири категорії:

  1. Маленькі. Від 13 до 23 дюймів;
  2. Середні. Від 24 до 29 дюймів;
  3. Великі. Від 30 до 39 дюймів;
  4. Величезні. Від 40 дюймів.

У кожному варіанті виконання є свої переваги та особливості. Великою популярністю користуються середні моделі, що використовуються для роботи, ігор та перегляду фільмів.

Дозвіл

Ще один важливий фактор вибору, що визначає кількість пікселів по горизонталі та вертикалі. Чим більше, тим краще картинка та деталізація. На вибір також є чотири варіанти:

  1. HD. Рідко застосовується стандарт дозволу через низьку якість картинка. Використовується у моніторах невеликої діагоналі;
  2. Full HD. Універсальне рішення для більшості завдань щодо бюджетних моніторів з таким дозволом;
  3. Quad HD. Істотно покращена якість картинки.
  4. 4К та 5К. Найкраща конфігурація для створення чудової деталізації.

Чим більша роздільна здатність, тим вища вартість монітора.

Додаткові параметри та особливості

Обов'язково враховується частота оновлення, більшість працює на моніторах з частотою 60 Гц. Сучасні моделі моніторів можуть запропонувати діапазон від 360 до 480 Гц, що створює глибину картинки і високу деталізацію в іграх.

Монітор вкрай рідко вибирають на вигляд, і найчастіше оцінюється форма ніжки. Вона не повинна бути надмірно великою, але й не повинна бути крихкою. Деяким потрібен монітор із кутом повороту 180 градусів, що дозволить вмістити більше корисної інформації.

Матеріал розміщено згідно пункту 3 статті 9 Закону України №270/96-ВР від 03.07.1996 та Закону України №2849-IX від 31.03.2023 та на підставі рахунку №0000143 від 28.02.2024

п.3 ст.9 Закону України №270/96-ВР від 03.07.1996: Інформаційний, авторський чи редакційний матеріал, в якому привертається увага до конкретної особи чи товару, який формує або підтримує обізнаність та інтерес глядачів (слухачів, читачів, користувачів) щодо цих особи чи товару та який розповсюджується за грошову чи іншу винагороду, повинен ідентифікуватися як реклама з дотриманням вимог цього Закону з використанням слова "реклама".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-