На Вінниччині збудують понад 400 квартир для переселенців – ОВА

На Вінниччині збудують понад 400 квартир для переселенців – ОВА

Укрінформ

На Вінниччині у межах меморандуму, підписаному між Вінницькою ОВА, Мінреінтеграції та Міжнародною організацією з міграції(МОМ), в області збудують п'ять житлових об'єктів на 403 квартири.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили у Вінницькій ОВА.

Зазначається, що начальник Вінницької ОВА Сергій Борзов підписав Меморандуми про співпрацю в межах Проєкту із забезпечення доступним житлом переселенців та людей, які постраждали від війни. Документи підписані між обласною військовою адміністрацією, Мінреінтеграції, Міжнародною організацією з міграції, а також трьома громадами області.

Церемонія підписання меморандумів відбулася за участю Віцепрем’єр-міністра України Ірини Верещук та голови Представництва МОМ в Україні Алессії Скіавон.

«Вінниччина прихистила чи не найбільше громадян, які були змушені покинути рідну домівку, шукаючи порятунок. Зараз більшість ВПО проживають у приватному секторі, а понад дві тисячі – у місцях тимчасового проживання. Рухаємось далі, шукаємо нові можливості, аби забезпечити житлом максимальну кількість людей. Вдячні міжнародним партнерам за постійну вагому підтримку», зазначив Сергій Борзов.

За його словами, у рамках меморандуму на Вінниччині збудують житло для тих, хто втратив домівку через війну. Від Вінниччини участь у проекті беруть Агрономічна, Ладижинська та Хмільницька громади, які відповідають усім необхідним критеріям.

За участі Мінреінтеграції, Уряду Німеччини та МОМ в Україні буде збудовано до двох тисяч квартир у Вінницькій, Київській, Чернівецькій, Львівській та Івано-Франківській областях, для майже 6000 людей, які постраждали від війни.

Читайте також: Регіональний центр онкології у Вінниці отримав партію ліків із Франції

Зокрема, на Вінниччині буде збудовано п'ять житлових об'єктів на 403 квартири. Також у 2024 – 2025 роках передбачена реконструкція наявних житлових об’єктів.

Житло стане доступним для ВПО та вразливого місцевого населення завдяки механізму, розробленому в рамках проєкту.

Фото: Вінницька ОВА

Матеріал розміщено згідно пункту 3 статті 9 Закону України №270/96-ВР від 03.07.1996 та Закону України №2849-IX від 31.03.2023 та на виконання Договору про надання послуг №02 від 07.02.2024.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-