FREEДОМ у січні: нові проєкти, зростання переглядів з Росії та розширення мережі міжнародної дистрибуції

FREEДОМ у січні: нові проєкти, зростання переглядів з Росії та розширення мережі міжнародної дистрибуції

Укрінформ

У січні зросла частка YouTube-переглядів каналу FREEДОМ з території РФ, загальна кількість переглядів контенту під брендом FREEДОМ на всіх діджитал-майданчиках ДП “МПІУ” та партнерів перевищила 10 млрд.* Також канал для російськомовних глядачів за кордоном розширив присутність і мережах національних операторів Польщі та Молдови.

У січні на YouTube-майданчиках ДП "МПІУ" частка переглядів FREEДОМ з території РФ зросла до 62,4%. Це найвищий показник від початку трансляції каналу в березні 2022 року. Загальна частка переглядів з-за кордону на майданчиках іномовлення у січні становила 90,8%, середньозважений показник для YouTube-каналів ДП “МПІУ” та партнерів також зріс до 79,6% загалом з-за кордону, 46,2% - з РФ.**

У січні кількість переглядів контенту під брендом FREEДОМ на всіх діджитал-майданчиках ДП “МПІУ” та партнерів становила 204 млн., а загальний показник перевищив 10 млрд. від початку трансляції в березні 2022 р.

Найвищий інтерес аудиторії за кордоном був до військової тематики, зокрема щодо посилення обороноздатності України та розширення арсеналу зброї РФ. 3,2 млн переглядів (РФ – 66,8%, Казахстан – 4,6%, загалом перегляди з-за кордону – 90,2%) отримав сюжет з коментарем експерта щодо технічних особливостей нових ракет, якими РФ атакує Україну, що підтверджує їх постачання з КНДР. Традиційно високою увагою користувалися звернення Президента України. Заява Володимира Зеленського щодо успішного збиття російських ракет західними системами ППО отримала 80,9% переглядів – з Росії, 2,5% – з Казахстану, загалом перегляди з-за кордону – 97,6%. Також увага аудиторії прикута до контенту, який розвінчує міфи й наративи російської пропаганди. Черговий випуск проєкту власного виробництва "Спеціальний репортаж" з Ксенією Барвіненко, який викриває маніпуляції та політичні технології, що сформували фальшивий образ Путіна, отримав понад 200 тис. переглядів, 95,7% з-за кордону, з них з РФ – 77,8% та 2,6% – з Казахстану.

У січні в ефірі телеканалу FREEДOM відбулася прем’єра проєкту власного виробництва "Кандидат" з Ксенією Барвіненко – цикл коротких політичних замальовок, присвячений майбутнім президентським "виборам" у Росії. У січневих випусках програми йшлося про історію узурпації влади кримлівським диктатором та про брехню Путіна, який обіцяв не змінювати конституцію РФ та не нападати на Україну. Також у січні стартував оновлений цикл "Кризи путінської Росії", автори якого аналізують чому і якою саме катастрофою обернеться для РФ рашизм та путінізм.

У прем’єрних випусках циклу проєктів, присвячених відродженню історичної пам’яті корінних народів Росії та їхній боротьбі за незалежність, йшлося про історією жителів Калінінградської області, які підтримують ідею виходу зі складу РФ і проголошення Балтійської республіки. Аудиторія випуску “Деколонізації” становила 56,1% – з Росії, 8,6% – з Казахстану, 3,5% – з Литви, 95,2% – загалом з-за кордону. У топі міст за переглядами — Москва, Санкт-Петербург, Краснодар, Калінінград та Нижній Новгород. Іноземна аудиторія випуску про концептуальний проєкт незалежної від РФ держави – Смоленська республіка становила 96%, з них 53,2% – РФ, 8,7% – Казахстан, 3,3% – Узбекистан. На хвилі заворушень у Башкирії та підвищеного інтересу російськомовних глядачів до цієї теми FREEДОМ повторив показ випуску "Скарби нації" з Денисом Похилою про історичну долю башкирів на партнерському YouTube-майданчику УНІАН. Відео зібрало 570 тис. переглядів: 62,4% – з Росії, 14,7% – з Казахстану, 3,8% – з Узбекистану, 97% - загалом перегляди з-за кордону.

Серед топ зарубіжних країн за переглядами FREEДОМ у YouTube у січні були: Росія (62,4%), Казахстан (4,5%), Узбекистан (3,4%) та Білорусь (2,7%). Першу п'ятірку міст традиційно складають російські міста, у січні це — Москва, Санкт-Петербург, Краснодар, Нижній Новгород, та Єкатеринбург, що підтверджує чітке потрапляння контенту FREEДОМ у запити російськомовної аудиторії за кордоном.

Розширення мережі міжнародної дистрибуції каналу FREEДОМ в країнах зі значною часткою російськомовних глядачів - пріоритетна задача іномовлення. На початку року ліцензію на ретрансляцію українського іномовлення отримали два кабельні оператори Польщі"Elsat" sp. z o. та Virtua Operator. Також FREEДОМ став доступний абонентам одного із найбільших провайдерів цифрового телебачення Молдови DanisNet.

Протягом січня вебсайт телеканалу FREEДОМ та діджитал-агрегатор новин FREEДОМ неодноразово зазнавали масштабних кібератак, через які відбувався тимчасовий збій у роботі ресурсів та був обмежений доступ аудиторії до контенту.

У січні сумарне охоплення Telegram-акаунтів каналу – FREEДОМ та FREEДОМ. LIFE становило 11,8 млн. Продовжили зростати перегляди FREEДОМ на платформі ТікТок – 5,4 млн переглядів за місяць.

* Загальні показники на всіх діджитал-майданчиках (YouTube, Facebook, TikTok, Telegram) ДП “МПІУ” та на майданчиках партнерів — українських медіагруп, на яких виходить контент під брендом FREEДОМ.

**Дані, наведені в матеріалі, станом на 31.01.2024. Джерела даних: аналітичні інструменти діджитал-платформ; Google Analytics; YouTube Studio каналів FREEДОМ та партнерів.

ПРО FREEДОМ

FREEДОМ – канал українського державного іномовлення, орієнтований на російськомовних глядачів за межами України. FREEДОМ - ефективний інструмент руйнації російської пропаганди та джерело правдивої інформації про Україну для російськомовних глядачів за кордоном. За межами України FREEДОМ доступний через супутник, у кабельних, DTH, IPTV мережах та на отт-платформах. Також FREEДОМ можна дивитись по всьому світу на діджитал майданчиках ДП "МПІУ" та українських медіагруп-партнерів каналу - 1+1 media, Starlight Media, Inter Media Group.

Діджитал-майданчики, що транслюють FREEДОМ:

YouTube FREEДОМ Сайт FREEДОМ Агрегатор FREEДОМ Facebook TikTok Telegram

YouTube УНІАН YouTube Гроші YouTube ТСН YouTube 1+1

YouTube ICTV YouTube ІНТЕР

Матеріал розміщено згідно пункту 3 статті 9 Закону України №270/96-ВР від 03.07.1996 та Закону України №2849-IX від 31.03.2023 та на виконання Договору про надання послуг за рахунок бюджетних коштів №31/0102/24 від 01.02.2024.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-