На каналі FREEДОМ прем’єра проєкту

На каналі FREEДОМ прем’єра проєкту "Високий кабінет"

Укрінформ

В ефірі телеканалу FREEДОМ, який входить до складу державного підприємства "Мультимедійна платформа іномовлення України" і орієнтований на російськомовних глядачів за межами України, стартував проєкт “Високий кабінет” - ексклюзивні інтерв’ю Олега Борисова з топовими політиками.

У “Високому кабінеті” ключові політики України та світу, представники силових відомств, дипломати, високопосадовці з власного досвіду розповідатимуть про важливі міжнародні аспекти війни Росії проти України, підтримку України країнами-партнерами, українську формулу миру, зміцнення обороноздатності країни, питання реінтеграції окупованих територій, участь партнерів у відбудові та інші теми українського й міжнародного порядку денного, з якими системно працює російська пропаганда в РФ та у світі.

"Задачу нового проєкту бачу в тому, щоб “дістати” від безпосередніх учасників знакових для України подій ексклюзивну інформацію про стан справ на міжнародному треку, про перебіг війни, інші виклики, та використати її для підриву фейкових наративів, які Росія постійно закидає в голову не лише свого населення, а й багатьох російськомовних людей у світі. Кремль без зупинки роздмухує антиукраїнську пропаганду, намагається взяти під контроль увесь інформаційний простір своєї країни, активізується на міжнародних майданчиках. Інсайди дипломатів, політиків, силовиків, - людей з «високих кабінетів», на мій погляд, сильний контраргумент проти російської брехні, який здатен збільшувати аудиторію тих, хто чує правду російською мовою", – коментує ведучий каналу FREEДОМ Олег Борисов.

Гостею прем’єрного випуску “Високого кабінету” стала перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова. У переддень 10-х роковин окупації Криму, яка розпочалась 26 лютого 2014 року, Олег Борисов та його співрозмовниця приділили багато уваги питанням деокупації, важливості збереження та розвитку кримськотатарської мови, порушення прав людини та захисту жертв окупаційного режиму, іншим пріоритетним завдання української дипломатії у роботі з міжнародними партнерами.

"Ми бачимо в Криму рухи опору “Жовта стрічка” і “Кримська солідарність”. Бачимо і низку інших проявів ненасильницького опору — наприклад, на свята люди використовують синьо-жовті серветки, кульки, салюти запускають за київським часом, а не за московським. Люди таким навіть банальним побутовим способом намагаються виявити своє почуття незадоволеності від дійсності. Таких ознак дуже багато. Я впевнена, що досить багато таких людей, і точно більше, ніж хтось може собі уявити", – розповіла Еміне Джапарова.

Переглянути прем'єрний випуск проєкту "Високий кабінет" можна на сайті та YouTube-каналі FREEДОМ.

З повним текстом інтерв'ю можна ознайомитись за посиланням.

Довідково

FREEДОМ – канал українського державного іномовлення, орієнтований на російськомовних глядачів за межами України. FREEДОМ - інструмент руйнації російської пропаганди та джерело правдивої інформації про Україну для російськомовних глядачів за кордоном. За межами України FREEДОМ доступний через супутник, у кабельних, DTH, IPTV мережах та на отт-платформах. Також FREEДОМ можна дивитись по всьому світу на діджитал майданчиках ДП "МПІУ" та українських медіагруп-партнерів каналу - 1+1 media, Starlight Media, Inter Media Group.

Діджитал-майданчики, що транслюють FREEДОМ:

YouTube FREEДОМ Сайт FREEДОМ Агрегатор FREEДОМ Facebook TikTok Telegram

YouTube УНІАН  YouTube Гроші YouTube ТСН YouTube 1+1 YouTube ICTV YouTube ІНТЕР

Матеріал розміщено згідно пункту 3 статті 9 Закону України №270/96-ВР від 03.07.1996 та Закону України №2849-IX від 31.03.2023 та на виконання Договору про надання послуг за рахунок бюджетних коштів №31/0102/24 від 01.02.2024.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-