Телеканал «Дім» розпочав тестове мовлення на супутнику HotBird13G

Телеканал «Дім» розпочав тестове мовлення на супутнику HotBird13G

Укрінформ

З 1 лютого телеканал «Дім», який є частиною державного підприємства «Мультимедійна платформа іномовлення України», розпочав тестове мовлення через супутник Hot Bird 13G. 

Сьогодні Hot Bird 13G — один із найпотужніших і найпопулярніших супутників, зона покриття якого включає в себе Європу (включно з європейською частиною РФ), країни Центральної Азії, Північне узбережжя  Африки та Близький Схід. 

“Розширення мережі міжнародної дистрибуції каналу “Дім” - один з пріоритетів іномовлення у 2024 році. Наш вихід у відкритому доступі на Hot Bird 13G суттєво збільшує доступність нашого каналу для глядачів за кордоном, а також відкриває нові можливості для співпраці з національними операторами телевізійних послуг у різних країнах. Також зараз ми перебуваємо в процесі укладення договорів на трансляцію “Дому” з національними кабельними, DTH, IPTV та  ОТТ операторами країн з великою українською діаспорою”, - розповідає генеральна директорка ДП “МПІУ” Юлія Островська. 

Супутник Hot Bird 13G належить французькій Eutelsat Group. Він був запущений на орбіту 3 листопада 2022 року на борту ракети-носія SpaceX Falcon 9 з космічного центру, розташованого на мисі Канаверал (США). Hot Bird 13G обладнаний найновішими технологіями, він побудований на новій повністю електричній базі Airbus Eurostar Neo, що забезпечує більшу потужність, пропускну здатність зв’язку та надійність сигналу у порівнянні з минулими поколіннями Hot Bird.

Технічні параметри супутникового мовлення телеканалу "Дім" на супутнику HOTBIRD-13G:

  • орбітальна позиція — 13° сх. довготи;  

  • частота прийому — 10930 МГц;  

  • символьна швидкість — 30 Мсимв/с;

  • (передкорекція) коефіцієнт корекції помилок (FEC) — 2/3;

  • поляризація — горизонтальна (H);  

  • стандарт мовлення — DVB-S2, MPEG-4;

  • умови розповсюдження програм — у відкритому вигляді.

Також сигнал телеканалу «Дім» залишається доступним для прийому через супутник Astra-4A.

Окрім супутникового мовлення, ефір каналу «Дім» глядачі можуть переглянути на діджитал-майданчиках мовника в мережі інтернет: на сайті та на YouTube-каналі, через ОТТ-платформи та мережі кабельних операторів. 

Довідково:

«Дім» — україномовний телеканал, що входить до системи українського державного іномовлення, орієнтований на українських біженців за кордоном та внутрішньо переміщених осіб. Завдання каналу — підтримувати зв’язок з українцями, яких війна вирвала з рідних домівок, знайомити світ з українською багатонаціональною ідентичністю, історіями української стійкості та героїзму, культурою, традиціями, звичаями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-