Зелений тариф в Україні для домогосподарств: вигода та перспективи інвестицій

Зелений тариф в Україні для домогосподарств: вигода та перспективи інвестицій

Укрінформ

Мережева або гібридна сонячна станція в домашніх умовах є відмінним способом заощадити та додатково заробити за наявності зайвої виробленої електроенергії. При цьому потрібно оформити так званий «Зелений тариф», який є державною програмою розвитку електроенергії, що відновлюється.

Кожен може розраховувати на виплати, але їхній розмір залежить від того, в якому році станцію було введено в експлуатацію. Наперед потрібно провести розрахунки, підготувати проект та купити сонячні панелі в інтернет-магазині «BREEN». Фахівці також допоможуть підібрати оптимальний набір обладнання, враховуючи запити клієнта та перспективи із заробітку. Потужність станції обмежується на рівні 30 кВт.

Вигода зеленого тарифу

Серед його переваг можна виділити кілька моментів:

  1. Швидка окупність. При створенні станції для власного споживання окупність буде більше 10 років, але якщо енергію, що регенерується, продавати, то окупність вийде на рівень від 2 до 3 років;
  2. Проста процедура оформлення. Побутова сонячна електростанція украй вигідний бізнес, тим більше не потрібно реєструватися як юридична особа або приватний підприємець;
  3. Стабільність. Держава гарантує заробіток за будь-яких умов, нехай навіть обсяги електроенергії, що виробляється, мінімальні;
  4. Висока рентабельність. Сонячна електростанція служать як мінімум 25 років, вона не потребує дорогого ремонту чи обслуговування, що є чудовим способом інвестувати зайві гроші.

Важливо правильно все спроектувати та підібрати обладнання. Зробити це можна на сайті breen.com.ua під керівництвом професіоналів своєї справи. Вони знають, як і що підбирати під конкретні запити та цілі.

Розміри зеленого тарифу

З 2020 по 2024 рік вартість одного кіловата становить 0,163 євро. Додатково потрібно буде сплатити 18% податку з доходів фізичних осіб та 1,5% військового збору. У законодавстві передбачено надбавки за застосування обладнання українських виробників, але це не стосується невеликих домашніх електростанцій.

Етапи оформлення зеленого тарифу

Попередньо необхідно купити та встановити сонячну електростанцію, відкрити розрахунковий рахунок у будь-якому українському банку, подати документи та заявку до місцевої компанії (найчастіше це обленерго чи РЕМ), встановити вузол обліку електроенергії, а також підписати договір на її продаж. Усі ці процеси займуть від 2 до 6 місяців. За бажання можна скористатися послугами посередників, які заощадять час клієнта.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-