Канал FREEДОМ у грудні: «золота кнопка» YouTube, посилення комунікації з аудиторією та знакові проєкти

Канал FREEДОМ у грудні: «золота кнопка» YouTube, посилення комунікації з аудиторією та знакові проєкти

Укрінформ

У грудні YouTube-канал FREEДОМ досягнув позначки в 1 млн підписників. Зафіксовано зростання інтересу іноземної російськомовної аудиторії до тем посилення обороноздатності України, успіхів партизанського руху в Росії та чисельних втрат армії РФ у війні проти України.

У грудні серед топ зарубіжних країн за переглядами FREEДОМ у YouTube — Росія (61%), Казахстан (5%), Узбекистан (4,6%), Білорусь (2,5%), Німеччина (2,2%). У першій п'ятірці міст – Москва, Санкт-Петербург, Краснодар, Нижній Новгород, Ростов-на-Дону та Єкатеринбург, що підтверджує чітке потрапляння контенту FREEДОМ у запити російськомовної аудиторії за кордоном. Найвищий інтерес аудиторії за кордоном був до військової тематики, зокрема щодо втрат російської армії на полі бою та посилення обороноздатності України. 1,3 млн переглядів (РФ – 69,3%, Казахстан – 2,1%, Не Україна – 93,8%) отримало відео про стіну "пошани" з портретами загиблих у "СВО" у Нижньому Новгороді, що демонструє значні втрати серед російських військових. Заява Президента України Володимира Зеленського про посилення незалежного ВПК України, яке лякає Росію отримала 947 тис. переглядів (67,1% — з Росії, 8,0% – Узбекистан, не Україна – 96,8%). У фокусі аудиторії були також новини про успіхи партизанського руху в РФ. Відео про вибухи на залізниці в РФ отримало 473 тис. переглядів (52,5% — з Росії, 4,5% — Казахстан, 75,5% — не з України).

У грудні відео під брендом FREEДОМ на діджитал-майданчиках державного іномовлення та партнерів зібрало 207 млн переглядів. На YouTube-майданчиках ДП "МПІУ" частка переглядів з території РФ — 61%, загалом з-за кордону — 91,8%. Середньозважений для YouTube-майданчиків ДП "МПІУ" та партнерів показник переглядів відео з-за кордону у грудні зріс і становить 78,9%. Загальна кількість переглядів контенту FREEДОМ на всіх діджитал-майданчиках українського державного іномовлення та на майданчиках партнерів — українських медіагруп за 21 місяць роботи — 9,8 млрд.

Кількість читачів сайту FREEДОМ у грудні зросла на 43%. Протягом року динамічно збільшувався показник пошукового трафіку, у грудні він досяг максимуму.Топ іноземних країн за переглядами сайту FREEДОМ — Німеччина, Польща, США, Велика Британія, Чехія, Нідерланди. Найбільше переглядів на сайті отримала публікація У Євросоюзі втомилися від Орбана: єврочиновники вирішили поставити на місце прем’єра Угорщини.

В ефірі та на діджитал-майданчиках каналу FREEДОМ відбулись покази кількох знакових документальних проектів та ексклюзивні інтерв'ю з російськими опозиційними діячами та іншими зарубіжними експертами. У межах ексклюзивного документального проекту власного виробництва ДП "МПІУ" "Повзуча окупація" FREEДОМ показав нові випуски: "Латвія захищає від РФ свої кордони та мову" та "Литва очищується від радянської спадщини", які розповідають як цим країнам вдалося подолати багаторічну експансію РФ.

Гостями грудневих випусків програми "Люди доброй воли" з Сакеном Аймурзаєвим стали: російський опозиційний діяч Гаррі Каспаров, який прокоментував значущість антивоєнних зустрічей російської опозиції та причетність Росії до війни на Близькому Сході; російський антрополог та публіцист Василина Орлова, яка переконана, що сьогодні Росії потрібна децентралізація, а колоніалізм та імперіалізм росіянам був властивий завжди. Російський педагог, блогер Діма Зіцер розповів як в Росії влада роками спрощувала людину, та чому система в країні загалом – аморальна. Російська журналістка, громадський діяч Анастасія Шевченка пояснила, як росіянам правильно діяти на майбутніх російських президентських виборах.

Для проекту "На грани" ("На межі") з телеведучою Ксенією Смірновою ексклюзивні інтерв'ю дали: доктор філософії нової та новітньої історії (Університет Болоньї) Стефано Боттоні, який проаналізував ігри Орбана з ЄС та дії угорської влади як російського активу; журналіст, редактор з Аргентини Брайан Мажер дав прогнози щодо правління нового президента Аргентини Хав'єра Мілея. А ініціатор створення каналу "Утро февраля", ексдепутат Держдуми РФ Ілля Пономарьов пояснив, чому путінський режим у РФ зберігає стійкість і як він може вибухнути.

Для промоції телеканалу FREEДОМ та посилення інформаційної кампанії з закликом змінити владу на майбутніх президентських «виборах» в РФ, редакція FREEДОМ у грудні виробила та випустила інформаційно-агітаційні промо ролики: Росіяни, новий рік близько! Не терпіть стару брехню — дивіться правду на FREEДОМ; Росіяни, розпочинайте новий рік без старих обіцянок влади. 2024-й — на порозі!; Росіяни, набридли заборони? Прощайтеся з ними у новому році!; Росіяни, вас шокують ціни, що злетіли до стелі? Новий рік — час змін!; Росіяни, набридли старі обличчя у владі? Попрощайтеся з ними у новому році!; Росіяни, звільняйте своє право на вибір! Дивіться правду на FREEДОМ.

*Прім. Дані, наведені в матеріалі, станом на 31.12.2023. Джерела даних: аналітичні інструменти діджитал-платформ; Google Analytics; YouTube Studio каналів FREEДОМ та партнерів.

ПРО FREEДОМ

FREEДОМ — канал українського державного іномовлення, орієнтований на російськомовних глядачів за межами України. FREEДОМ — інструмент руйнації російської пропаганди та джерело правдивої інформації про Україну для російськомовних глядачів за кордоном. За межами України FREEДОМ доступний через супутник, у кабельних, DTH, IPTV мережах та на отт-платформах. Також FREEДОМ можна дивитись по всьому світу на діджитал майданчиках ДП "МПІУ" та українських медіагруп-партнерів каналу — 1+1 media, Starlight Media, Inter Media Group.

Діджитал-майданчики, що транслюють FREEДОМ:

YouTube FREEДОМ Сайт FREEДОМ Агрегатор FREEДОМ Facebook TikTok Telegram

YouTube УНІАН YouTube Гроші YouTube ТСН YouTube 1+1

YouTube ICTV YouTube ІНТЕР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-