Канал FREEДОМ у листопаді: зміцнення переглядів з-за кордону та знакові документальні проєкти російською мовою

Канал FREEДОМ у листопаді: зміцнення переглядів з-за кордону та знакові документальні проєкти російською мовою

Укрінформ

У листопаді на YouTube-каналах FREEДОМ та FREEДОМ.LIVE зросли перегляди з-за кордону, зокрема з Росії, зафіксовано найвищий у 2023 році пошуковий трафік на сайт каналу. На діджитал-платформах та в ефірі відбувся показ російською мовою кількох знакових документальних проєктів власного виробництва та виробництва партнерів.

Контент під брендом FREEДОМ на всіх діджитал-майданчиках українського державного іномовлення та на майданчиках партнерів — українських медіагруп 1+1 media, Starlight Media, Inter Media Group у листопаді зібрав 311 млн переглядів*, загальна кількість переглядів за 20 місяців роботи – 9,6 млрд. На YouTube-майданчиках ДП "МПІУ" (FREEДОМ та FREEДОМ.LIVE) зросла частка переглядів з-за кордону, зокрема з території РФ — 62,6% (+2.3 п.п. за місяць), не з України — 94,2% (+3 п.п.). Середньозважений для YouTube-майданчиків ДП "МПІУ" та партнерів показник переглядів відео з-за кордону становить 78,1%. Серед топ міст за переглядами: Москва, Краснодар, Санкт-Петербург, Ростов-на Дону, Єкатеринбург, Нижній Новгород, Іркутськ, Новосибірськ, Самара та Челябінськ, з українських міст серед перших 50-ти лише три: Київ (12 місце), Дніпро (40 місце), Одеса (41 місце), що підтверджує чітке потрапляння контенту FREEДОМ у запити російськомовної аудиторії за кордоном. Також у листопаді зафіксовано найвищий за 2023 рік показник пошукового трафіку на сайті FREEДОМ: топ іноземних країн за переглядами сайту — Німеччина, Польща, США, Велика Британія, Нідерланди, Франція. 

Традиційно високою увагою російськомовної аудиторії за кордоном користуються заяви та звернення Президента України Володимира Зеленського. Його різка відповідь прихильникам мирних переговорів з агресором отримала 2,9 млн переглядів (67,1% — з Росії, 5,3% — Узбекистан, 93,7% — не з України), а відповідь на заяви Дональда Трампа про можливість швидкого припинення війни здобула 1,5 млн переглядів, з них: РФ — 66,4%, не Україна — 96,4%.  Також у фокусі аудиторії військова аналітика, зокрема новини про втрати РФ на полі бою, "м'ясні штурми" та знущання в лавах російських військових, відео із зізнаннями російських полонених і тема зростання шовіністичних настроїв серед росіян. Відео, на якому "глибинний російський народ" говорить про своє ставлення до мігрантів отримало 1,4 млн переглядів,  98,5% — з-за кордону, з РФ — 58,7%, з Узбекистану — 16,1%. 

У листопаді в ефірі та на діджитал-майданчиках каналу FREEДОМ відбулось кілька знакових документальних проєктів у перекладі російською мовою. До річниці визволення Херсона від російської окупації FREEДОМ показав документальний проект власного виробництва ДП "МПІУ" "Паперове місто. Херсон через рік після звільнення", який розповідає про відновлення, стійкість і хоробрість міста (на каналі "Дім" прем’єра відбулась українською мовою). Також російською мовою відбувся показ резонансних розслідувань журналістів The Kyiv Independent "Діти для Путіна" про викрадення українських дітей з Маріуполя та "Діти, які вже ніколи" про системне й навмисне вбивство російськими окупантами українських дітей.

Також у листопаді редакція FREEДОМ активно залучала російськомовну аудиторію до обговорення актуальних тем у спеціальній рубриці "Питання FREEДОМ" у чат-боті в Telegram та у коментарях під відповідними опитуваннями на діджитал-платформах FREEДОМ. Зокрема, у листопаді редакція провела опитування на такі теми: Чи готові росіяни до довгої війни?; Що б ви запитали Путіна під час "прямої лінії"?; Що ви думаєте про погром в аеропорту Махачкали через тиждень після події? та інші.

*Прім. Дані, наведені в матеріалі, станом на 31.10.2023. Джерела даних: аналітичні інструменти діджитал-платформ; Google Analytics; YouTube Studio каналів FREEДОМ та партнерів.

ПРО FREEДОМ

FREEДОМ — канал українського державного іномовлення, орієнтований на російськомовних глядачів за межами України. FREEДОМ — інструмент руйнації російської пропаганди та джерело правдивої інформації про Україну для російськомовних глядачів за кордоном. За межами України FREEДОМ доступний через супутник, у кабельних, DTH, IPTV мережах та на отт-платформах. Також FREEДОМ можна дивитись по всьому світу на діджитал майданчиках ДП "МПІУ" та українських медіагруп-партнерів каналу — 1+1 media, Starlight Media, Inter Media Group.

Діджитал-майданчики, що транслюють FREEДОМ:

YouTube FREEДОМ Сайт FREEДОМ Агрегатор FREEДОМ Facebook TikTok Telegram

YouTube УНІАН  YouTube Гроші YouTube ТСН YouTube 1+1

YouTube ICTV YouTube ІНТЕР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-